Recollida de signatures en defensa de TV3 i Catalunya Ràdio

Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio inicien una recollida massiva de signatures per demanar al govern i al Parlament de Catalunya que les retallades pressupostàries no posin en perill la continuïtat, qualitat i competitivitat dels mitjans públics catalans.

Aquesta campanya, amb els lemes #totssomtv3 i #TotsSomCatRadio, coincideixen amb l’anunci d’una important retallada a les aportacions públiques per a TV3 i Catalunya Ràdio en el projecte de pressupostos generals de la Generalitat per al pròxim exercici, i també amb el tancament de nombroses delegacions territorials de TV3 i Catalunya Ràdio.

La recollida de signatures, en la qual col·laboren centenars d’entitats i associacions de tot Catalunya, s’ha iniciat ja i es tancarà a mitjans del mes de maig, coincidint amb el final de les negociacions de pressupostos al Parlament.

El dia central de la campanya serà la diada de Sant Jordi, en què els treballadors de TV3 instal·laran taules i punts de recollida de signatures a diversos punts de Barcelona i al centre de moltes grans poblacions de Catalunya, entre les quals Tarragona, Lleida, Girona, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Vic, Sant Boi, Esplugues, Mollet, Sant Cugat, Granollers, etc.

El text de la declaració per la qual es demanen les signatures és el següent:

Jo, ciutadà/ana de Catalunya, demano al Parlament i al govern de la Generalitat que garanteixin el servei públic que donen TV3 i Catalunya Ràdio, proporcionant-los els mitjans tècnics i humans necessaris per poder continuar oferint una programació de qualitat i capaç de competir amb les ofertes d’àmbit estatal.

Les retallades en les aportacions públiques a TV3 i Catalunya Ràdio entre els anys 2010 i 2012 tripliquen, en percentatge, la reducció que han sofert els pressupostos generals de la Generalitat en el mateix període. I per a aquest any 2013 encara les volen retallar un 14% més. Si, finalment, ho fan, els pressupostos dels mitjans públics s’hauran reduït un 35% en els últims tres anys. Això posa clarament en perill unes eines imprescindibles per a l’autogovern, la democràcia i el futur del català.

Penso que TV3 i Catalunya Ràdio som tots, i per això vull:

  • Que continuïn sent plurals i fidels a la nostra llengua
  • Que informin amb rigor, independència i proximitat
  • Que siguin uns mitjans compromesos i solidaris
  • I que continuïn sent líders en qualitat i audiència

2 pensaments sobre “Recollida de signatures en defensa de TV3 i Catalunya Ràdio

  1. Que no em toquin TV3 ni Catalunya Ràdio!
    Avui, que feu vaga, no he escoltat cap “altre” emissora. M’heu entès? I no penso mirar cap altre emissora de Televisió mentre estigueu amb els serveis mínims.

  2. Tv3 forma part del nostre pais i ha contribuit amb força a la difusió del català amb una oferta de qualitat .Es mereix tot el nostre recolzament !!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s