Gràcies! Ara toca defensar-la

Els treballadors de TV3 us volem donar les gràcies. Així comença la carta oberta dels treballadors de TVC als ciutadans de Catalunya. I aquest és el sentiment que ha dut TVC i Catalunya Ràdio a organitzar un acte reivindicatiu el 12 de maig que ve en defensa de la ràdio i la televisió públiques, davant de les futures retallades que podrien patir i que posarien en perill el model dels mitjans públics.

La festa s’ha convocat a través d’un vídeo en què han participat noms destacats de la cultura i societat del nostre país com: Lluís Llach, Jaume Cabré, Carme Ruscalleda o Julio Manrique, i també periodistes, tant de la casa com de grups mediàtics de la competència: Gemma Nierga, Josep Cuní, Albert Om, Andreu Buenafuente, Ariadna Oltra, Júlia Otero, Toni Soler, Carles Capdevila o Xavi Coral, entre d’altres.

L’acte popular que organitzen els treballadors tindrà lloc el 12 de maig al Moll de la Fusta de Barcelona. Les activitats començaran a les 12 del migdia orientades a públic familiar i, a partir de les cinc, hi haurà diverses actuacions de grups com Mishima, Lax’N’Busto, Gossos, Els Catarres, Quimi Portet, Pastora, Teràpia de Shock, Andreu Rifé o Macedònia, entre d’altres.

El grup de treball encarregat d’organitzar les activitats, que compta amb el suport del comitè d’empresa i el comitè professional, ha fet pública la següent carta oberta:

Carta oberta dels treballadors de TVC als ciutadans de Catalunya:

Els treballadors de TV3 us volem donar les gràcies.
Per a nosaltres és un orgull que aquesta tele sigui la preferida pels ciutadans de Catalunya. I el nostre repte és que ho continuï sent i que no es dilapidin ni la confiança ni la credibilitat que els espectadors hi heu dipositat al llarg d’aquests 30 anys. Ara l’hem de defensar.

Responsabilitat de tots
Aquesta és una gran responsabilitat i, per força, ha de ser compartida. El nostre compromís ha de ser màxim i a l’altura del moment, difícil per a tothom. Som conscients que hem de continuar fent la nostra feina amb menys recursos. Però també han d’estar a l’altura les decisions polítiques i econòmiques que es prenguin justament en aquest context i que definiran el futur dels mitjans públics de comunicació els pròxims anys.

Com en tots els serveis públics del país, els diners destinats a TV3 han anat disminuint progressivament. En els últims tres anys, el pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’haurà reduït un 35%.
TVC i Catalunya Ràdio són propietat dels catalans i catalanes, que durant 30 anys les hem anat pagant a poc a poc amb els nostres diners.
A cadascun de nosaltres, mantenir-les ens costa 10 cèntims diaris o 34 euros l’any.

La teva tele
Creiem que les noves retallades posen en perill el model i impedeixen competir amb l’oferta de les televisions i ràdios privades i d’àmbit estatal. No són només els nostres llocs de treball, també són la teva tele i la teva ràdio, i un dels motors de la cultura i la indústria audiovisual catalana.

Demanem a la Generalitat i als directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que es comprometin amb el model que representen TV3 i Catalunya Ràdio i l’avalin amb un pla d’empresa que en garanteixi la gestió pública i un finançament que permeti mantenir el lideratge de qualitat i asseguri la viabilitat del projecte els pròxims anys.

Defensem-la
Construir un model d’èxit com TV3 ha costat temps, diners i esforç.
Amb encerts i errors, ara tenim una televisió pública de referència a Europa que aspira a:
– continuar sent plural, informar amb rigor, independència i proximitat
– continuar sent fidel a la nostra llengua i al nostre territori
– continuar formant part d’un projecte comú de compromís i solidaritat
– i també a continuar sent líder en qualitat i en audiència

Tenim una televisió pública que aspira a preservar una programació pròpia, diferenciada i en català: amb La Marató, el Club Super3, l’entreteniment de qualitat, els documentals en horari de màxima audiència, els informatius, l’oferta del 33, el 3/24, els esports, les sèries i pel·lícules de producció catalana i tants altres projectes que han portat Televisió de Catalunya al lideratge absolut.

Els mitjans de comunicació són una garantia ciutadana essencial per a la democràcia. I els públics tenen l’obligació de preservar els principis democràtics per sobre de tot. Una ciutadania informada amb rigor i entretinguda amb qualitat no hauria de ser cap luxe, sinó una prioritat en un país democràtic i lliure.

3 pensaments sobre “Gràcies! Ara toca defensar-la

  1. TV3 és la nostra, la finestra on hem après una manera diferent de relacionar-nos amb les noticies, on s’ha ajudat a construir un seguit d’imatges col·lectives comunes , on molts han pogut aprendre el català sense vergonyes i emprar-lo després, és un model d’èxit, de qualitat, de veracitat documental. FORA LES MANS DE CORRUPTES I MALS GESTORS DE LA NOSTRA!

  2. Es la nostre i la tenin que proteixir, visca TV3 per els seus grands programes i que la seva defenda de la nostre llengua

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s