Roda de premsa de la festa reivindicativa al Col·legi de Periodistes

Aquesta tarda els treballadors de TV3 hem presentat en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona la festa que hem organitzat per agrair a la ciutadania els 30 anys de lideratge de la televisió pública. La festa, com a hores d’ara ja gairebé tothom sap, es farà aquest diumenge, 12 de maig, des de les 12.00 fins les 20.00 al Moll de la Fusta de Barcelona.

.Roda de premsa

Més enllà de presentar el cartell d’activitats i d’actuacions, la roda de premsa ha servit per poder explicar als altres mitjans el perquè d’aquesta iniciativa.

Més de 500 treballadors de TV3, organitzats en comissions de treball, han tret hores i diners de la butxaca per celebrar amb la ciutadania els 30 anys de tele excel·lent i plural del país. “Mentre el model de televisió pública estigui en perill, nosaltres seguirem apostant per fer-ne una defensa acèrrima”, ha dit Montse Armengou, una de les representants dels treballadors. “Estem de festa i la volem oferir a la ciutadania, perquè l’eix vertebrador social i de la cultura del país passen per TV3”, ha dit Gemma Ruiz, que també ha assegurat que ha estat fàcil que els actors i els músics s’hagin volgut bolcar en la festa, “fins i tot hem hagut de dir a grups que no, perquè la llista d’actuacions ja estava tancada”.

En la roda de premsa també s’ha parlat de la festa com a acte reivindicatiu. “Una nova tisorada (ja en són tres) pot ser una estocada mortal per al model públic de televisió que tenim”, ha assegurat Montse Armengou, que afegit que “volem assumir el compromís per salvar aquests mitjans“.

Manel Alias, de la comissió de vídeo, ha dit que els tres vídeos virals que s’han difós aquests dies per la xarxa han tingut més de 75.000 visites. I ha explicat que el dia de la festa es projectaran altres vídeos informatius del funcionament de TV3 i Catalunya Ràdio, i de la raó de ser dels mitjans públics.

D’altra banda, Jordi Vilardell, de la comissió de cogestió, ha presentat la proposta d’un canvi de model de gestió de l’empresa, basat en la participació dels treballadors en un 50% en la presa de decisions. Aquest projecte es presentarà en públic a finals de mes.

La festa és oberta a tothom. S’espera que tot el Moll de la Fusta s’ompli de famílies d’arreu i que gaudeixin dels concerts, les actuacions i les activitats lúdiques que s’hi oferiran. A l’hora de dinar hi haurà arrossada popular i també hi haurà servei de bar tot el dia.

Tothom qui ho desitgi podrà adherir-se a la campanya de signatures que els treballadors vam engegar per Sant Jordi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s