Caminada a Montserrat: “Si hem superat aquest repte, en podem superar molts més”

DSC_5300

Aquest és el magnífic aspecte que presentava aquest matí  la plaça del monestir de Montserrat! Unes 300 persones han participat en la caminada organitzada en defensa de la televisió i la ràdio públiques. Montserrat Armengou, una de les portaveus d’aquesta iniciativa ha volgut plantejar aquesta caminada com un repte que s’ha superat i que, per tant, se’n poden superar molts més. Amb aquesta paraules ha fet una clara referència als moments difícils que viuen els mitjans de comunicació públics, però que en tot cas no es pot defallir en la seva defensa.

La tria de Montserrat per celebrar aquest acte festiu reivindicatiu no ha estat casual. Els organitzadors de la caminada han destacat el valor simbòlic que ha tingut aquesta institució i el seu alt nivell de compromís amb els moviments socials de Catalunya al llarg de la seva història.

431989_10200597053482904_1293498039_nEl gruix dels participants han estat treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio acompanyats de familiars i amics de totes les edats. El dia ha començat a la plaça de la Font Gran de Monistrol de Montserrat, on s’han reunit els participants en la caminada que han arribat des de diversos punts de la geografia catalana:  Barcelona, Sant Celoni i Tossa de Mar, entre altres llocs.

assumpta bardoletL’ascens s’ha iniciat a les deu del matí i els ha dut fins al convent benedictí de Sant Benet. En aquest punt del trajecte, s’han agafat forces per encarar la segona part del camí. També s’ha aprofitat per intercanviar impressions amb una de les germanes del convent, la germana Assumpta Bardolet, que els ha encoratjat a seguir lluitant i ha firmat per a TV3 i Catalunya Ràdio.

I ha estat cap a quarts d’una del migdia quan els excursionistes han arribat al monestir.

988852_10200597505214197_1474649425_nUn cop allà dalt, tots han pogut descansar i refer-se de l’esforç. I mentrestant, s’ha aprofitat l’avinentesa per recollir signatures entre els visitants del monestir; se n’han aconseguit més de 500, pel cap baix!

La jornada ha acabat amb la trobada d’un grup de representants de treballadors de TVC i Catalunya Ràdio amb el pare Ignasi Fossas, prior del monestir de Montserrat. Una trobada que ha estat qualificada de cordial. S’ha explicat al pare prior la delicada situació a què està abocada la CCMA amb les possibles noves retallades que es podrien aplicar aviat, i de com aquestes afectarien l’actual model de mitjans de comunicació públics. També s’ha traslladat al prior la rellevància que tindria si una institució com Montserrat exposés la seva opinió sobre aquest assumpte. Finalment, els representants de TVC i Catalunya Ràdio han demanat la col·laboració al monestir en la recollida de signatures en defensa de TVC i Catalunya Ràdio, i han acceptat de bon grat a participar en aquesta acció.

De nou, el balanç d’una nova acció reivindicativa dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio ha estat molt positiu. Tot això gràcies a la participació i la bona acollida que han tingut tots ells per part d’aquesta institució tan important socialment i culturalment a Catalunya, com és Montserrat.

Gràcies a tots els que hi heu participat!!

Per acabar, us deixem un recull fotogràfic d’aquesta jornada.

La totalitat de les fotografies la podeu trobar a:

https://plus.google.com/photos/100597752996797180851/albums/5882228239246040353

2 pensaments sobre “Caminada a Montserrat: “Si hem superat aquest repte, en podem superar molts més”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s