El que ens ha empès a anar a Montserrat

DSC_5148Ahir us explicàvem que un dels moments significatius de la caminada a Montserrat que van protagonitzar treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, va ser la trobada amb el prior del monestir de Montserrat, Pare Ignasi Fossas. Els representants van traslladar la seva inquietud pel moment delicat que estan vivint la televisió i la ràdio públiques i el perill que corre l’actual model de mitjans de comunicació públics.

Montserrat ha estat al llarg de molts anys un pal de paller en la defensa de les inquietuds de la ciutadania que s’ha sentit maltractada en algun moment o altre de la història del país. És per això, pel fet que aquest monestir és molt més que una institució religiosa i gràcies al seu alt grau de compromís amb els ciutadans, que es va decidir organitzar aquesta caminada.

DSC_5363Partint d’aquesta idea, durant la conversa d’ahir amb el prior, va sorgir un concepte interessant i a la vegada emocionant, que establia un paral·lelisme entre el que representa el monestir i la funció que juguen TV3 i Catalunya Ràdio al nostre país.

Montserrat Armengou, periodista de TVC que era entre els assistents a la trobada amb el prior, ens ho ha explicat amb aquestes paraules: “Al llarg de la seva història, a Montserrat li ha tocat fer molt més que de monestir. Per això, gent de moltes sensibilitats i creences diferents l’han tingut com una referència de compromís. A TV3 i Catalunya Ràdio ens passa una mica el mateix; ens toca fer molt més que bons programes de televisió i ràdio (que també, i per això som líders): fem normalització lingüística, cohesió social i territorial i ara hem de ser instrument d’estat cap allà on la ciutadania vulgui dirigir el seu destí com a país. Per això, al simbolisme de l’esforç de pujar la muntanya, s’hi afegeix un enclavament de Catalunya que és un referent per a la ciutadania

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s