Desmantellament de la delegació de TV3 a Perpinyà: frustrat

Èxit absolut durant una nova acció de defensa deTV3 viscuda avui a Perpinyà.

IMG-20130530-WA0003

Un grup de representants d’entitats cíviques, socials i culturals de la Catalunya Nord ha impedit que tècnics de Televisió de Catalunya poguessin entrar a la delegació de TVC a Perpinyà per procedir al desmantellament previ al tancament definitiu, anunciat el passat mes de febrer.

Un tancament que es farà efectiu a partir del dia 1 de juny i que, recordem, afecta també les corresponsalies de Terres de l’Ebre i Pirineus amb la rescissió de contracte que la CCMA tenia amb diverses productores d’aquests territoris per cobrir la informació territorial d’aquests indrets.

Els manifestants han estat convocats per la Federació d’Entitats pel Català de la Catalunya Nord. Tots ells han volgut manifestar que amb el tancament de la Delegació de TV3 a Perpinyà que demà ,31 de maig, es farà efectiu, perden representativitat en el mapa polític i cultural català, i a més el paper de cohesió social, lingüística i cultural que ha d’exercir TV3 queda completament en entredit.

L’acció ha consistit a impedir que els tècnics de TVC accedissin a l’edifici on es troba la delegació. S’han viscut certs moments de tensió verbal, però sempre des del respecte i l’educació. El bloqueig de l’entrada s’ha allargat durant tota la jornada, i de fet durant la franja de la tarda el volum de manifestants ha augmentat ostensiblement per donar suport a la iniciativa.

Pere Codonyan entrevistat per la ràdio ArrelsEl periodista Pere Codonyan i l’operador de càmera Thierry Masdéu, que formaven l’equip de la delegació que ha treballat per a TVC des de l’any 1994, cobrint el territori de la Catalunya Nord, també han fet acte de presència com a afectats per la decisió del tancament.

Altres persones destacades que han participat en l’acte de protesta han estat Marcel Mateu, vicepresident del Consell General dels Pirineus Orientals i conseller regional de la Regió del Llenguadoc Rosselló, que també va participar en el procés de posada en marxa de la delegació, així com Jaume Roure, tinent alcalde de Perpinyà, i Miquel Mayol, exdiputat europeu. Entitats de l’àmbit educatiu que promouen l’ensenyament en català com La Bressola i Arrels, també han estat presents en l’acte reivindicatiu, la federació per la defensa de la llengua i la cultura catalanes, que aglutina les associacions culturals, educatives, folklòriques i econòmiques.

El dia ha acabat amb la marxa dels tècnics de TV3 sense haver pogut fer la feina que se’ls havia encomanat.

Segons algunes fonts, els manifestants han assegurat que faran el que faci falta i a qualsevol preu per impedir la desaparició de la delegació de TVC a Perpinyà i es preveuen noves concentracions davant de la porta per als propers dies.

La primera acció de protesta es va produir ahir amb l’ocupació de la Casa de la Generalitat, amb seu a Perpinyà per part de representants d’entitats culturals i grups polítics de la Catalunya Nord. Els manifestants van poder parlar amb el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, per plantejar-li les seves reivindicacions, però aquest no va accedir a les seves peticions de restablir la corresponsalia.

Segons informa el diari el diari El Punt Avui, la Federació d’Entitats pel Català de la Catalunya Nord, plataforma que va convocar l’acte de protesta i “que reuneix la quasi totalitat de les 60 associacions culturals catalanes de Catalunya Nord” afirma que “no entendríem que per raons econòmiques (el cost d’aquesta petita delegació no arriba als 100.000 € anuals) i encara menys per raons polítiques, Televisió de Catalunya prescindeixi d’una delegació altament simbòlica i molt professional alhora on Catalunya inicia un procés històric i nacional que necessita una comunicació òptima a dintre com a fora de l’actual comunitat autònoma.”

2 pensaments sobre “Desmantellament de la delegació de TV3 a Perpinyà: frustrat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s