El govern de Mas vol trencar el model de televisió i ràdio públiques i es nega a negociar res amb els treballadors

El consell de govern de la CCMA vol acomiadar 312 treballadors de la corporació, tornar a abaixar els sous de la resta sense comprometre’s a fer el mateix amb el dels directius i anuncia l’externalització de l’única font d’ingressos directes de TVC, el departament de Comercial. Un departament la gestió del qual sortiria a concurs, i entre les empreses que han mostrat el seu interès hi ha el grup Godó, competència de TV3 i Catalunya Ràdio, que seria el favorit per fer-se amb l’adjudicació.

La notícia, tot i que esperada, ha caigut com una gerra d’aigua freda. L’anunci l’ha fet el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart ha anunciat durant una reunió convocada d’urgència amb els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio, que el proper dia 1 d’agost s’exectuaria aquest acomiadament col·lectiu, a més d’una (nova) rebaixa del sou en un 7’5%. L’aprimament de personal també afectaria les actuals estructures directives.

D’altra banda, Duart també ha anunciat el trencament unilateral del procés de negociació amb els comités d’empresa perquè considera que no s’ha pogut assolir cap acord pel què fa al futur de la televisió i la ràdio públiques.

Segons la Corporació, aquestes decisions busquen preservar el màxim nombre dels actuals llocs de treball i l’estabilitat pressupostària de l’ens atesa la conjuntura econòmica i del mercat laboral.

assemblea

Coneguda la notícia, els comités d’empresa de TV3 i Catalunya han convocat una assemblea de treballadors per explicar com ha anat la reunió amb el consell de govern de la CCMA. Han explicat que durant la reunió no ha estat possible saber quins han estat els resultats de la votació dels membres del consell per a aprovar aquesta decisió, ni tampoc, qui ha votat el què. Una altra informació que no s’ha volgut revelar als membres dels comités és quina és l’entitat bancària que ha concedit el crèdit per poder indemnitzar els acomiadaments que es duran a terme.

Durant l’assemblea s’ha acordat demanar la dimissió de Brauli Duart, president de la Corporació i s’han proposat algunes accions de protesta per respondre aquest nou atac al model de televisió i ràdio públiques, i a la decisió que suposarà que més de 300 persones perdin el seu lloc de treball.

L’assemblea ha acabat davant el despatx del director de TVC, Eugeni Sallent on s’han cridat consignes contra el propi director i el president de la CCMA, i l’ERO que es vol executar properament.

Us deixem un enllaç al portal de notícies 324.cat que inclou les reaccions de les diverses formacions polítiques catalanes a l’anunci d’ERO a la CCMA.

http://www.324.cat/noticia/2136577/societat/La-CCMA-aprova-un-ERO-per-un-maxim-de-312-treballadors-i-una-rebaixa-de-sou-del-75

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s