Resposta a l’ERO de 312 treballadors: 76.000 signatures de suport a TVC i Catalunya Ràdio

signatures

La nostra primera resposta a l’anunci de l’acomiadament de 312 treballadors de la CCMA aprovat pel consell de govern únicament amb els vots a favor de Convergència i Unió: Els treballadors de la corporació i setanta-sis mil persones més rebutgem frontalment aquesta decisió. Així ho demostren les signatures recollides des del 21 d’abril fins ara.

En poc més de mes i mig, els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio hem aconseguit recollir setanta-sis mil signatures de ciutadans que ens han donat suport en la defensa del model de televisió i ràdio públiques actuals.

El tret de sortida va ser el dia 21 d’abril a Mataró, Montblanc i Cornellà, que va precedir un magnífic dia de Sant Jordi en què es van recollir signatures al centre de les principals poblacions catalanes, a més de Girona, Lleida, Tarragona, i fins i tot a les Illes. Aquell dia van aconseguir un total de quinze mil firmes en un sol dia.

Després d’aquesta forta empenta rebuda en una jornada tan especial, es van dur a terme diverses accions en entorns ben diversos, com per exemple: als exteriors del Camp Nou en un dia de partit, a la manifestació en defensa del sector públic i contra les retallades, en un dia de mercat a Vilafranca del Penedès o el dia que es va celebrar la caminada a Montserrat, on el prior va demanar fulls per recollir signatures entre els membres del monestir.

Cada firma ha estat una conversa amb un ciutadà que ha pogut conèixer de primera mà la situació de TV3 i Catalunya Ràdio, i que ens ha donat la seva confiança i solidaritat.

Valorem no només el quantiós nombre d’adhesions, sinó també la gran varietat de persones amb vides i motivacions ben diferents que ens han donat el seu suport incondicional per defensar els models de mitjans públics, que corren un gran perill.

Un model greument amenaçat, especialment després de l’anunci de l’ERO de 312 treballadors que es va donar conèixer ahir, a més d’una nova rebaixa salarial que se sumaria a les ja hi ha hagut fins ara, i que han suposat un reajustament de la despesa molt major que a la resta del sector públic.

En moments tant complicats per als treballadors de la CCMA, agraïm el posicionament dels partits polítics que s’han declarat en contra de la decisió presa pel Govern de Convergència i Unió, encapçalat per Artur Mas. Però volem agrair especialment tot el suport rebut a través d’aquestes 76000 signatures i els centenars de missatges, i piulades amb els que molts dels ciutadans ens fan arribar el seu recolzament, com vam poder comprovar el dia 12 de maig amb l’exitosa festa reivindicativa del Moll de la Fusta, on milers de ciutadans i noms destacats de la cultura i societat catalanes, també ens van donar el seu suport incondicional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s