Signatures al Parlament. Sacrifici a Plaça Sant Jaume

StJaume01

Un centenar de treballadors hem acompanyat aquesta tarda al Parlament de Catalunya les 77.066 firmes recollides en defensa de TV3 i Catalunya Ràdio durant els mesos d’abril i maig. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ens havia citat a les cinc, i gairebé una hora abans ja començaven a entrar samarretes vermelles a la Ciutadella.

parlament 1                  parlament 2

Les firmes han arribat desades en quatre arxivadors blancs i portades per quatre dels companys de la comissió de signatures: en Ricard Belis (Sense Ficció), la Maria Rocamora (vestuari), la Pilar Carrascal (Matins) i la Mireia Llonch (La Riera). Només ells han pogut entrar a l’edifici, i a la resta els Mossos ens enviaven darrere les tanques, a l’altra banda de la calçada. Allà la cridòria no s’ha aturat ni un moment: crits, cants, aplaudiments…Diversos diputats han vingut a fer-nos companyia una estona, des de la Marta Rovira i altres parlamentaris d’Esquerra fins a David Fernández, de la CUP, i la Marta Ribas i en David Companyon, d’Iniciativa-Esquerra Unida. Dues grans pancartes fetes per a l’ocasió atreien l’atenció de mossos i parlamentaris, gairebé els únics que a aquella hora es passejaven davant del Parlament, apart de nosaltres i els assistents a un acte en homenatge a Andreu Nin. “Prou sacrificis de serveis públics” i “Prou privatitzacions. No a l’ERO”, deien.

La presidenta del Parlament ha mostrat el seu interés pel procés de recollida de firmes, en una conversa de gairebé mitja hora al seu despatx amb la Maria, en Ricard, la Pilar i la Mireia. Tots ells han aprofitat per explicar-li els motius de la recollida i expressar la preocupació dels treballadors pel futur de la tele. Núria de Gispert intentava assegurar que no hem d’esperar res de dolent, i que pensa que el model no canviarà. “Per a Jordi Pujol, quan la va fer”, els ha dit, “la tele era encara més important que els Mossos, per a tenir un país normal”. Aprofitant aquest record, els treballadors han destacat que TV3 va fer història quan va nèixer, i que ara novament farà història, passi el que passi…”quina mena d’història, està en mans del Govern”. L’entrevista ha estat cordial, i les tres companyes i en Ricard han pogut dir a la Presidenta, en les seves pròpies paraules, “tot el que li havien dir”. Ha estat ella, justament, qui ha preguntat com es durà a terme l’ERO, i quins criteris se seguiran.

En acomiadar-se, els companys de la comissió han donat a Núria de Gispert l’àlbum amb gairebé un miler de dibuixos que van fer els nens per TV3 a la festa del Moll de la Fusta. “Si mai pensa a treure-se’l de sobre, sisplau no el llenci, torni’ns-el a la tele perquè formen part de la nostra història”, li han demanat.

Quan han sortit del Parlament, els quatre enviats dels treballadors han estat rebuts amb una ovació i grans aplaudiments pels que els esperàvem a fora, a qui han explicat amb l’ajut d’un megàfon com havia anat la visita.

Minuts després, i després de cantar Els Segadors, el gruix de la concentració marxava cap a Plaça de Sant Jaume. Allà ens esperaven molts altres companys de la tele i la ràdio, que s’han anat agrupant davant la porta del Palau de la Generalitat. A les set, i després de desplegar novament les pancartes, ens hem ajagut a terra durant uns minuts fent el mort, un acte simbòlic dels nombrosos sacrificis de serveis públics que patim últimament. El silenci s’ha trencat amb nous crits i càntics, la majoria referents a l’ERO, les privatitzacions i les maniobres de Brauli Duart, de qui s’ha demanat la dimissió moltes vegades. Per cloure l’acte hem llegit en veu alta la Carta Oberta dels treballadors, davant de nombrós públic i de representants de diversos moviments socials que ens acompanyaven, entre ells una representació del col.lectiu Mitjans en Lluita.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s