El PSC demana la retirada de l’ERO

El PSC ha demanat avui la retirada de l’ERO que afectarà TV3 i Catalunya Ràdio, i exigeix al govern “que es reprengui el diàleg amb els treballadors i treballadores per tal que els ajustos salarials tinguin uns límits raonables i siguin la garantia perquè no es produeixi cap baixa que no sigui voluntària i acordada”.

La portaveu socialista a la comissió de control de la CCMA, Núria Parlon, ha intervingut avui al Parlament per recordar que el Govern “ha incomplert el seu compromís amb els mitjans de comunicació públics de Catalunya”. Parlon també ha retret al Govern que no hagi respectat la paraula donada a les últimes comissions de control, en el sentit que l’ERO “era l’últim recurs” i que “s’esgotarien totes les vies de negociació amb els representants dels treballadors”. la portaveu socialista ha considerat “greu” que es prenguin decisions com l’ERO mentre la CCMA “té el pressupost prorrogat i sense haver presentat el Contracte Programa”.

Poc abans, el secretari general del PSC, Pere Navarro, mantenia una breu conversa amb un grup de treballadors de TV3 que l’han interpelat a la sortida del programa “Els Matins”. Navarro ha escoltat alguns membres del Comitè, que li han exposat la delicada situació de la plantilla davant l’anunci de l’ERO.

P1030391

P1030390

El secretari general del PSC ha sentit també de primera ma com alguns companys de “Singulars” li explicaven l’impacte que pot tenir l’ERO en el seu programa, que amb un equip només de 4 persones i una audiència mitjana de 100.000 és un dels espais del 33 que Price Waterhouse proposa reduïr o eliminar. En aquest cas, com en molts altres, la proposta de l’auditora externa representaria desmantellar el programa, un referent de qualitat i prestigi crític de la televisió pública.

Els companys que han parlat amb Pere Navarro li han demanat que els socialistes, des de la seva participació en el Consell de Govern del CCMA i també des del Parlament, secundin de forma decidida les iniciatives per aturar els acomiadaments a TV3 i Catalunya Ràdio. Pere Navarro ha demanat més informació i ha proposat mantenir contacte a través de Núria Parlon, la diputada que avui ha demanat la retirada de l’ERO, portaveu socialista a la comissió de control de la CCMA. Pere Navarro ha marxat amb un somriure professional, repartint encaixades i desitjant sort a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s