La delegació d’Euskadi en estat de xoc. Reunió amb Francesc Homs dijous que ve

Us traslladem la carta de Montserrat Vila, redactora de la delegació de TVC al País Basc relatant amb poques línies com van rebre la notícia del seu acomiadament, el del delegat Ricardo Abeijón, així com de l’Imanol García, operador d’imatge.

Bé companys, ahir (dijous 27 de juny) a la delegació de tv3 a Bilbao vàrem rebre la pitjor batzegada de la nostra vida laboral. 

Per relatar els fets fredament, i això  costa, la cosa  va anar així:

Ahir  dijous, a  primera hora del matí, exactament a les 9.30 h, el cap d’informatius de tv3 en Jaume Peral va trucar al delegat Ricardo Abeijón per comunicar-li que en el Pla d’Acomiadament col.lectiu, és a dir a l’ERO, la direcció de tv3 contempla d’entrada el tancament immediat de la Delegació de tv3 a Euskadi.

Va estar sec i eixut i només va donar com argument la que consideren baixada d’interès informatiu d’Euskadi, sense afegir res més ni valoracions professionals ni molt menys personals.

El cap d’informatius va comunicar  que només estava previst l’acomiadament de tots tres integrants de la delegació, l’Imanol, el Ricardo i jo mateixa. La conversa va ser  un pèl  tensa quan el Ricardo li va preguntar si això ens ho donaria per escrit i si es plantejava el trasllat o prejubilacions.

La resposta va ser que això no era compètencia seva i que parléssim amb Recursos Humans i després ja es  veurà,  perquè era matèria que afectava la negociació.

UNA DELEGACIÓ DELS TREBALLADORS DE TV3 EXPLICARÀ AL CONSELLER HOMS LES RAONS PER PRESERVAR L’ESTRUCTURA DE LA TELEVISIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA

Finalment serà dijous a les 18h. La comissió formada per Montserrat Besses, Montse Armengou(del departament de Documentals) Carles Prats(del TNM) Cristina Duran(de Comercial) i dos memebres del Comitè d’Empresa ténen cita amb el conseller de la presidència Francesc Homs al Palau de la Generalitat. La cita respon a l’oferta verbalitzada per Homs dijous passat a la sortida del plató de “Els Matins”, on va haver de travessar un passadís format per treballadors de TV3. Les periodistes Montserrat Besses i Montse Armengou el van interpel.lar sobre l’ERO que es presentarà dilluns que ve i que afecta 249 professionals de la tele i 56 de Catalunya Ràdio. El conseller de la presidència es va mostrar sorprès que no hi hagi hagut negociació prèvia a l’ERO i va assegurar que és partidari de parlar i negociar tant com calgui

4 pensaments sobre “La delegació d’Euskadi en estat de xoc. Reunió amb Francesc Homs dijous que ve

  1. EM SEMBLA HORRORÓS EL FET DE PRESCINDIR DE PERIODISTES TANT BONS (POTSER NO ÉS PODIA EVITAR), PERÒ EM SEMBLA ENCARA PITJOR L’ESTIL EN QUÈ S’HA FET AQUEST ACOMIADAMENT (AIXÒ SI QUE ERA COMPLETAMENT EVITABLE).
    ANEM DE MAL EN PITJOR.

  2. “com van rebre la notícia del seu acomiadament” Error en el plantejament del redactat. No els han acomiadat. L’empresa ho proposa així, cert, però ho hem de rebatre. No ho donem per fet. No els fem la feina. No a l’ero!

  3. El tema dels Eres es molt doloros, moltes empresas el pateixent. La televisio publica no es una excepcio. Els costos son una mica elevats i no hi ha possible justificacio, sen a mes a mes una TV al serveis dels partits politics, Convergencia,ERC,Cup,PSC,etc. I a mes sen una TV d’ una autonomia de nomes set milions de personas, comtan amb forastes. El personal CCRTV es dues vagades mes que el personal d’ Antena3 sen aquesta una TV d’ ambit Nacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s