Reunió amb Francesc Homs. Balanç de la trobada

Imatge

Nota dels assistents a la reunió amb Francesc Homs, conseller de Presidència ahir al Palau de la Generalitat. 

Dijous, 4 de juliol del 2013

Reunió al Palau de la Generalitat 

Demanem  la suspensió de l’ERO per poder negociar sobre unes noves bases

Durant la reunió  que hem mantingut aquesta tarda de 2 hores  45 minuts amb el conseller Homs,  li hem exposat àmpliament  el sentiment de profund malestar i alarma que  ha generat la presentació del Procediment d’Acomiadament Col·lectiu que afectaria a 312 persones.

Se li ha demanat aturar un procés basat en  diversos informes de PWC que  han posat la diana en  programes prestigiosos condemnats ara a  desaparèixer i en una disminució aclaparadora dels efectius dels Serveis Informatius, i una afectació dramàtica en quasi totes les categories laborals de l’empresa

 Hem abordat també, amb  arguments i xifres, la particular situació del  Departament Comercial,  abocat a una externalització imminent.

Tot això  dibuixa  una situació en què Televisió de Catalunya perd, de manera irreversible, la seva essència de servei públic. 

Se li ha recordat també com els treballadors de TVC  se senten desprestigiats a partir de declaracions que  volen fer creure a l’opinió pública que fins ara no s’han fet sacrificis per part  de la plantilla.

Hem argumentat la nostra demanda de suspensió del Procediment d’Acomiadament Col·lectiu recordant la necessitat d’establir un diàleg que fins ara ha estat impossible per part de la Direcció de la CCMA.

La suspensió no implica una retirada definitiva però permet obtenir un temps mort o una aturada de rellotges. És la fórmula que s’utilitza en diplomàcia internacional en situacions de crisi o desacord profund, sempre amb la perspectiva de parlar, de negociar  i d’arribar a una entesa.

Aquesta voluntat de diàleg  per part nostra ha anat acompanyada d’una explicació clara en el sentit que l’objectiu no era arribar a un escenari previst també per PWC de  165 acomiadaments i un 12,3 % de rebaixa salarial.  Hem demanat  sortir d’aquest guió previsible.

El conseller Homs ha manifestat que ell no podia interferir en un procés que ja estava en marxa, insistint en l’autonomia de la Direcció de la CCMA.   Per tant,  no podia assumir la nostra demanda de suspensió de l’ERO. 

Malgrat això, ha  dit que la seva porta estava oberta i que estava disposat a rebre’ns tantes vegades com fes falta. Seguint amb el seu símil,  li hem demanat que obrís també altres portes de diàleg, i en definitiva que fes de “manyà”.

La delegació que s’ha entrevistat amb el conseller Homs  estava formada per : Núria  Amat, Roser Mercadé, Cristina Duran, Carles Prats, Montse Armengou i Montserrat Besses.

En sortir de palau, ells mateixos expressaven les seves primeres impressions sobre la traobada:

Reportatge fotogràfic: https://plus.google.com/photos/100597752996797180851/albums/5896841134901471329

5 pensaments sobre “Reunió amb Francesc Homs. Balanç de la trobada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s