Nombrosos suports dels republicans a TV3 i Catalunya Ràdio en la seva Conferència Nacional

Aquest cap de setmana s’ha celebrat al Recinte Firal de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat, la Conferència Nacional d’ERC a on s’ha aprovat la ponència política que serà el full de ruta dels republicans per aconseguir la creació d’un estat propi.

La situació dels mitjans públics de comunicació també ha estat present en el decurs d’aquesta Conferència, en les diverses exposicions dels dirigents d’ERC i en les diferents taules de treball.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya sempre s’ha donat un clar suport als mitjans de la corporació catalana de mitjans audiovisuals, i en un moment decisiu per al seu futur, el paper que hi pugui tenir aquest partit serà clau.

És per això que els treballadors de TV3 hem repartit una carta als militants assistents a la Conferència Nacional (la mateixa que s’ha enviat a totes les seccions i electes del partit republicà) en la que s’explica la gran importància de tenir uns mitjans de comunicació públics dignes i de qualitat, la gran tasca que han fet i que poden fer aquests en la construcció nacional del nostre país, i apel·lant al partit a contribuir positivament en la resolució de la situació actual.

Així mateix, el dissabte al migdia, un cop aprovada la ponència política del partit, Ramon Espuny, membre del Comitè d’Empresa de TV3, juntament amb Albert Biescas (President de la Sectorial Audiovisual d’ERC i treballador de TV3), Sergi Sabrià (Diputat al Parlament de Catalunya), Marta Rovira (Secretària General d’ERC) i alguns treballadors també militants del partit, van exposar la situació actual de la CCMA a un centenar llarg de militants d’ERC que s’hi van mostrar interessats.

En aquesta trobada, Marta Rovira, va explicar el paper d’ERC durant aquesta legislatura en tot allò referent a la CCMA, recalcant el suport que sempre s’ha donat des de les files republicanes, i es va comprometre a pressionar el govern de CIU amb propostes alternatives per millorar la gestió dels mitjans públics com a contraposició a l’actual Procés d’Acomiadaments Col·lectius.

Durant la jornada d’avui diumenge al matí, han continuat les referències constants a la problemàtica situació dels mitjans de comunicació de la corporació.

Així, Alfred Bosch, Diputat d’ERC al Congrés, ha demanat un fort aplaudiment per la tasca dels mitjans públics catalans en la presentació de Martí Anglada (històric periodista de TV3), qui en el seu parlament, i amb to emocionat, ha destacat que els països que han aconseguit la seva independència, ho han fet també perquè tenien uns mitjans de comunicació públics propis.

Finalment, en la cloenda de la Conferència Nacional, Oriol Junqueras, President d’ERC, s’ha referit diverses vegades als treballadors de la CCMA, com a treballadors del sector públic que també pateixen les retallades, moments ens els quals, l’auditori ha respost amb grans aplaudiments, com ha succeït al llarg de tot el cap de setmana cada vegada que algun dels ponents s’ha referit a TV3 i a Catalunya Ràdio.

Us adjuntem la carta que vam lliurar als militants d’ERC que van assistir a la Conferència Nacional:

CARTA OBERTA ALS MILITANTS D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

Benvolguts,

Els treballadors de TV3 ens adrecem a vosaltres perquè estem convençuts que el futur de la nostra empresa és a les vostres mans. Hores d’ara és evident que CiU té la determinació, per diferents motius més o menys foscos, de trencar una estructura d’Estat bàsica per a la defensa de la llengua, la cultura i la identitat catalanes i ERC, la força política que ha pactat amb CiU i el seu govern un marc d’actuació comú, és la més ben situada per revertir la situació i salvar els mitjans públics.

La decisió d’acomiadar més de 300 treballadors, presa per sorpresa el dimecres 12 de juny pel Consell de Govern de la CCMA la van prendre en solitari els tres membres proposats per CiU, i amb l’oposició dels altres tres. Sapigueu que, de manera manifestament sincronitzada, el mateix dia que es va aprovar l’ERO, CiU va enviar als seus militants un argumentari perquè aquests defensin el què estan fent als mitjans públics. Aquest argumentari de CiU és ple de falsedats, i per això n’hem fet un altre amb tota la informació real, el podeu llegir i descarregar a la nostra web joestimotv3.wordpress.com.

Sabem que en les converses pel pacte de legislatura ERC s’ha esforçat perquè es preservi el lideratge i la capacitat estratègica dels mitjans públics, i sabem també que esteu molt decebuts amb l’actitud que ha tingut CiU davant d’aquests esforços. És una situació molt similar a la que han viscut els nostres representants laborals a l’hora de “negociar” amb els actuals responsables de la CCMA: han tingut sempre la sensació que no els interessava negociar de debò, sinó guanyar temps per aplicar un pla ocult.

Fa un any i mig que es va canviar la llei audiovisual catalana que va permetre a CiU, amb l’ajut del PP, obtenir el control de la CCMA, i fa més d’un any que el govern de la CCMA està plenament en les seves mans. El gruix de les decisions importants que han pres en el marc d’aquest pla ocult, han anat en una única direcció: afeblir els mitjans públics catalans. La decisió d’acomiadar més de 300 treballadors és només un pas més en aquesta direcció.  Altres decisions com eliminar programes molt emblemàtics i el gruix dels documentals propis, clavar també destralada en la columna vertebral d’informatius, etc., suposen l’aplicació sistemàtica d’un model neoliberal que no distingeix entre mitjans públics i mitjans privats i, en últim terme, la pràctica desaparició del model d’èxit dels mitjans públics catalans.

Evidentment, ERC ha dit que no hi està d’acord, però amb això no n’hi ha prou. No demanem que es trenqui el pacte amb CiU, però entre això i el què està fent ara la vostra força política encara queda molt de marge per pressionar el govern d’Artur Mas perquè abandoni aquesta obsessió.  Per exemple, ERC pot ajuntar forces amb els partits que s’hi han oposat amb fermesa, i que han proposat una actuació parlamentària conjunta que exigeixi revertir les destralades i canviar la gestió de la CCMA.

Nosaltres podem perdre la feina, però el país pot veure extraordinàriament deteriorada una de les eines fonamentals que articulen i vertebren la societat. I això no serà computable ni a la crisi, ni a l’ofec d’Espanya ni als treballadors dels mitjans, la responsabilitat recaurà en aquells que hagin pres aquestes decisions, en els que hi hagin donat suport, i també en aquells que, havent pogut intervenir per evitar-les, no hagin fet tot el què han pogut.

Si estimeu TV3, si estimeu Catalunya Ràdio, ajudeu-nos a defensar-les!

Cordialment,

#joestimotv3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s