ERC, FAVORABLE A ATURAR L’ERO AMB MESURES ALTERNATIVES CONCRETES

Avui, divendres, una delegació de treballadors/res de TVC s’ha reunit amb membres de la direcció d’ERC: Oriol Junqueras, Marta Rovira, Sergi Sabrià i Enric Marín.

IMG-20130713-WA0005

S’ha fet una breu explicació de la situació actual a TVC i s’ha transmès la profunda preocupació pel futur dels mitjans públics de la CCMA.

ERC comparteix el principi de la proposta feta pels treballadors d’aturar els rellotges de l’actual procés per tal de poder negociar. Però afegeix que la proposta ha d’anar acompanyada de mesures alternatives concretes. A l’hora de precisar-les, ha aclarit –i posat èmfasi– que hi ha d’haver també mesures en el capítol I, és a dir, en capítol Personal, àmbit en què ha demanat més sacrificis.

Al mateix temps, ha reclamat gestos concrets i ràpids de la plantilla per evidenciar el seu compromís amb la negociació, tenint en compte –ha dit– que hi ha pressa.

Per part de la delegació, s’han recordat els sacrificis i les retallades ja assumits per la plantilla.

Davant de la insistència d’ERC de recollir alternatives concretes, la delegació ha recordat que no estava habilitada per establir elements d’una negociació que correspon a la comissió negociadora.

S’han lliurat a ERC els documents redactats per representats de programes i departaments afectats directament per les mesures que es volen aplicar. Aquests documents contradiuen amb arguments i xifres l’informe de PWC.

ERC ha evocat també la possibilitat de recórrer a una mediació reconeguda per les dues parts.

La delegació de TVC s’ha reafirmat en la proposta ja expressada al conseller Francesc Homs, a la qual dóna suport el Col·legi de Periodistes: aturada dels rellotges del procés d’acomiadaments en curs i inici de negociacions per poder plantejar alternatives.

També s’ha demanat a ERC suport a les iniciatives parlamentàries que es promouen per aturar el Procés d’Acomiadament Col·lectiu.

La delegació de TVC estava formada per: Roser Mercadé, Cristina Duran, Carles Prats i Montserrat Besses.

Sant Joan Despí,  12 de juliol 2013

2 pensaments sobre “ERC, FAVORABLE A ATURAR L’ERO AMB MESURES ALTERNATIVES CONCRETES

  1. Si hi hagués bona fè en la negociació hi haria acord segur. Primer cal remarcar l’orígen de tot plegat: els pressupostos. Quan la CCMA va aprovar a l’abril l’avantprojecte de pressupostos per la CCMA ens trobavem que l’objectiu de dèficit per les comunitats autònomes era del 0,7% del pib. La retallada respecte l’any passat en els pressupostos per la CCMA es va fixar en el  19% per part de  la Generaliat i continua igual.  Ara l’escenari a nivell d’objectiu de dèficit ha canviat força després de la flexibilització de Brusel.les per a l’estat espanyol en l’objectiu del seu dèficit. Com a conseqüència l’estat ha establert que per les comunitat autònomes serà del 1,3% de mitjana i potser Catalunya aconsegueixi prop del 2%.
    Llavors perquè no es revisen a l’alça aquests pressupostos? Si es tingués en conte ja no el 2% de dèficit que reclama Catalunya sino tan sols el 1.3% de la mitja tindriem bona part del conflicte solucionat. La retallada quedaria en el 11% o 12%  i es podria arribar a una entesa sense acomiadar ningú ni eliminar cap departament ni delegació ni programa…
    Finalment si la retallada fos del 12%  potser llavors podria la plantilla fer l’esforç de rebaixar-se aquest 7,5 % i el 4,5 % restant podrien ser voluntaris per marxar dignament amb una indemnització amb cara i ulls.
    Això sí, siempre que hi hagi bona fe.

  2. Doncs bona fe, justament això, és el que la direcció d’aquesta empresa i el consell no ha tingut ni un sol moment. Per tant, a mi, personalment, no em donen cap mena de confiança i no voldre pactar amb ells absolutament res. Ens podem retallar el salari (ja portem un 18% només des del 2010) i ells començar a fer acomiadaments l’endemà en tandes de 20 persones. La llei els hi ho permet com s’ha vist a la Xarxa i a l’ACN. Sense la retirada de l’ERE no veig alternativa possible. I per cert, TOTS, som TV3, no uns més que altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s