L’ERO a la CCMA arriba al ple del Parlament

P1030449
Aquest migdia, als estudis de TV3 de Sant Joan Despí, els diputats i diputades del Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ERC, Núria Parlon, PSC, Marta Ribas, ICV-EUiA i Quim Arrufat de la CUP s’han mostrat tots d’acord en defensar les iniciatives parlamentàries per la retirada del PAC (Procediment d’Acomiadament Col·lectiu) que afectaria 312 treballadors de les empreses de la CCMA. De fet, el proper dijous 18 de juliol, l’ERO entrarà a debatre’s al ple del Parlament, a través d’una moció d’ERC que incorporarà una esmena proposada per ICV-EUiA, que permetrà una votació sobre els acomiadaments a la Corporació. Marta Ribas i Sergi Sabrià han manifestat que arribaran a un acord textual perquè es produeixi una votació a la cambra catalana per aturar l’ERO a la CCMA i promoure el retorn a la negociació.
Això ha passat aquest migdia durant un acte convocat per l’Assemblea de Treballadors de TV3 en que es convidava a tots els grups del Parlament a expressar públicament la seva posició sobre el PAC. Altres grups parlamentaris, CIU, PP i Ciutadans, no han assistit a la convocatòria.
Els diputats i diputades dels partits d’esquerres han pogut expressar les seves opinions sobre els punts que els hi hem proposat: – Retirada de l’Ero i represa de les negociacions – Transparència en salaris exclosos de conveni i en la contractació externa de productores i serveis, – Contracte programa que ha de garantir l’estabilitat i el futur de la CCMA – Desgovernamentalització de la CCMA i la recuperació dels aspectes positius de la llei de 2007 La representant del PSC, Núria Parlon ha reiterat les demandes que ja ha fet el seu grup de demanar a la direcció de la CCMA que retiri l’ERO i torni a negociar el conveni col·lectiu sense l’amenaça dels acomiadaments. En aquest mateix sentit s’han pronunciat la representant d’ICV i el d’ERC. Tots ells també han coïncidit a dir que estem vivint en un context de crisi en què els ajustos pressupostaris s’han d’aplicar a tots els sectors públics sense excepció. En relació als pressupostos, Quim Arrufat de la CUP ha dit que les retallades no afecten a tothom i ha afegit que algunes decisions que es prenen pel què fa a l’aprimament dels serveis públics responen a alguns pactes polítics que res tenen a veure amb els interessos dels ciutadans. Els parlamentaris també han fet esment de tot el treball que s’està duent a terme en seu parlamentària respecte l’anunci del PAC a la CCMA, i ERC ha posat sobre la taula algunes alternatives que es podrien plantejar per evitar mesures tan dràstiques com l’acomiadament de treballadors, així com plantejar un pla estratègic que garanteixi l’estabilitat del projecte de la CCMA. Els quatre parlamentaris han manifestat que cal assegurar la continuïtat de la CCMA en el paper cabdal de comunicació i informació ciutadana que ha tingut fins ara. Finalment tots els diputats han manifestat la necessitat de negociar i tancar un Contracte Programa que garanteixi l’estabilitat dels mitjans públics de comunicació per un període com a mínim de 4 anys i que els retorni al control parlamentari perdut amb la nova llei de la CCMA que va aprovar l’anterior majoria CiU-PP al Parlament.

P1030450

Més avall us afegim els enllaços a les intervencions de tots ells:

Marta Ribas, ICV-EUiA

Núria Parlon, PSC

Sergi Sabrià, ERC

Quim Arrufat, CUP

Respostes finals conjuntes

Un pensament sobre “L’ERO a la CCMA arriba al ple del Parlament

  1. Retroenllaç: ERO, DIA 17 (DIARI DE L’ERO DE TV3 DES DE DINS): DEMÀ TOCA PARLAMENT | El blog de Jordi López Santín

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s