COMUNICAT DEL COMITÈ D’EMPRESA, EN RELACIÓ A LA VAGA DE L’11 DE SETEMBRE

El Comitè d’empresa vol aclarir que, efectivament, ha comunicat al departament d’Empresa i Ocupació un preavís de vaga per als dies 10 i l’11 de setembre. Així es va informar dijous a l’assemblea que va aplaudir llargament la iniciativa, tot i que la seva execució haurà de ser convingudament votada i ratificada per l’assemblea de treballadors, per tant la situació actual és d’anunci de convocatòria de vaga, sense que impliqui res més que l’obligació legal de preavisar-la. Esperem que en aquest més llarg es pugui desconvocar perquè s’hagi retirat l’ERO. No hi ha vaga més efectiva que la que no s’ha de fer. Tant de bo no tinguem motius per mantenir les convocatòries i puguem fer tots la nostra feina.

4 pensaments sobre “COMUNICAT DEL COMITÈ D’EMPRESA, EN RELACIÓ A LA VAGA DE L’11 DE SETEMBRE

 1. VAGA TV3 DIADA DE CATALUNYA

  Senyors:
  Tots els treballadors tenim dret a defensar els nostres interessos. I fer vaga és una eina. Però una vaga no tan sols és una eina de lluita laboral, sinó que també pot ser per motivacions polítiques. Davant de la independència d’un país només hi ha dues postures possibles: a favor o en contra. Qui no es declara a favor de la independència de Catalunya s’està declarant en contra. Ja fa temps que la cobertura informativa de TV3 sobre el procés sobiranista/independentista s’està revelant, no ja tebi, sino fins i tot hostil. La darrera prova va ser el TN Migdia del dia 21-07-2013, diumenge. Com pot ser que l’anunci de que l’endemà es seria l’anniversari del gran incendi de l’Empordà sigui notícia de portada i que, en canvi, les declaracions del director adjunt de la Marca españa (“Catalanes de mierda”) no ho siguin i quedin amagades a l’interior i amb un tractament breu i apressurat? Només és un exemple entre molts d’altres.
  No ja fer vaga el dia de la Diada, és que el sol fet de proposar-ho és un pronunciament polític molt clar en contra de la independència de Catalunya. Ho trobo molt greu. I absolutament imperdonable.
  Fins ara estava a favor dels treballadors de TV3 i les seves reclamacions. Ara estic en contra. M’és ben igual si hi ha un ERO i si despatxen la meitat de la plantilla. Poden començar pels botiflers que volen fer vaga per la Diada. Exigeixo una rectificació per part dels treballadors. I a la direcció de TV els demano un enduriment dels serveis mínims. I que facin neteja dels elements anticatalans de la plantilla.
  Sóc professor substitut (entre altres feines que he fet). Des que van començar les retallades he perdut el 40% del meu sou (entre congelacions i retallades) i m’han endurit les condicions laborals. He fet vagues i participat en protestes. Però mai se m’acudiria fer cap tipus d’actuació que perjudiqués greument als alumnes (com fer vaga a 2n de batxillerat a final de curs) ni faria cap actuació en contra del meu país, per molt cabrejat que estigui (que ho estic!) contra la Generalitat i contra el govern.
  Si, finalment, els treballadors de TV3 persisteixen en la seva actitud: 1/ Faré boicot contra TV3 i campanya per a que més televidents s’apuntin, 2/ Demanaré per escrit, formalment, a la direcció de TV3 i al govern català que actuin amb contundència i mà dura contra els treballadors de TV3, i donaré suport a totes les accions en aquest sentit. Inclosos acomiadaments massius.
  Atentament,
  Miquel Soler i Colomer

 2. Miquel Soler i Colomer,
  Primer de tot i per no crear confusions. Jo no sóc treballador de TV3. També sóc professor de secundària. Pel què he entès, per tu TV3 ha d’estar al servei de la independència, ser l’eina propagandística del procés sobiranista formada exclusivament per treballadors patriotes (sic) abocats únicament a la causa independentista. Per mi, TV3 ha d’estar al servei del país per oferir un servei públic que garanteixi el nostre dret a la informació i ens propocioni entreneniment de qualitat a TOTS els catalans, que som diversos i plurals, amb punts de vista i preoupacions, per sort, molt variades. Estic d’acord que TV3 informi sobre el procés sobiranista, ja que té una base social molt important. De la mateixa manera, crec que TV3 ha de garantir la informació sobre la crisi econòmica, política i social que pateix el país i que l’està destrossant . No entraré sobre la conveniència o no d’exercir el dret a vaga el dia 11 de setembre, perquè el rerefons del teu discurs m’esgarrifa tant que si n’hi ha gaires com tu, el futur ens augura moments molt tristos i difícils. Tampoc crec que entenguessis els meus plantejaments perquè sembla que la causa t’encegui. Que Déu ens agafi a tots confessats si les contrarietats i frustracions que, de segur, ens crearà el procés sobiranista han de fomentar reaccions tant mesquines i xovinistes com la teva. Desitjo de tot cor que siguis una anècdota en aquesta multitud de gent il·lusionada per un projecte, que, recorda, té seguidors, detractors i apàtics, tots ells catalans i tots ells amb els mateixos drets que tu. Espero que no trobis a ningú que et desitgi tant mal ni et mostri tanta ràbia com la que tu has demostrat vers els treballadors de TV3 davant una proposta, que, per cert i com bé expliquen, no tenen cap mena de ganes de fer-la. En una hipotètica Catalunya independent hauràs de conviure amb gent amb la que discrepes o t’incomoda… i si aquest no és el país que vols, jo, de ben segur, no vull el que tu anheles.
  Enric

 3. No sóc treballador de TVC ni Catalunya Ràdio (tot i que reconec que m’encantaria) i no sóc precisament un gran defensor de les vagues, però és un dret constitucional (pel que pugui servir la constitució) i es pot fer el dia que es cregui convenient. Sóc independentista com el que més, i de tota la vida, de quan erem quatre gats els que defensàvem la independència de Catalunya. I si volen fer vaga l’11 de setembre que la facin. La independència o no de Catalunya no es guanyarà o perdrà pel que faciin o diguin a TV3, sinó pel que fem o diem el conjunt del poble català.
  Per professió conec el món del periodisme i no crec que els serveis informatius de TV3 siguin precisament una mostra de partidisme. Evidentment hi ha postures i enfocaments de la informació que no comparteixo (Excés de Barça i “Messitis”, excessiva redacció d’esports i desinterés per esports que no siguin futbol o fórmula 1, per exemple. I a vegades una mica de premsa rosa, també cal dir-ho.) però crec que és dels millors models d’informació que hi ha en aquest país. No fer cas als penjats que es dediquen a insultar-nos demostra un criteri periodístic fantàstic.
  No estic a favor de l’ERO però si que crec que és necessari analitzar en profunditat si no s’ha fet de TVC i CatRàdio un mitjà més gran del necessari. Era realment imprescindible per a la qualitat de TVC tenir 2 multiplex? Cal tenir tants canals? Estan ben organitzats (personalment crec que no, ni ara ni abans dels canvis de fa poc més d’un any.)? Això s’ha d’analitzar i optimitzar per tal de que TVC i CatRàdio siguin els mitjans que els catalans ens mereixem. I això no es fa amb aquest ERO.
  Dit això, endavant amb TVC i CatRàdio!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s