“Tenim l’enemic a casa. Fem-lo fora!”

Un grup de treballadors de TVC que podrien ser acomiadats si demà l’assemblea dóna el seu vist-i-plau al preacord al que van arribar la direcció i el comité d’empresa aquest dimarts passat. Les persones afectades per aquest preacord són les de 58 anys en amunt. Avui han difós aquest escrit:

Som els acomiadats per les direccions de la CCMA i de TV3 en el procediment d’acomiadament col·lectiu (PAC), fet per motius polítics i no econòmics. Durant molts anys, i dia a dia, hem mantingut un compromís actiu amb el projecte de televisió pública de Catalunya. Ara som el cadàver exquisit amb què el govern de Catalunya, principal responsable dels acomiadaments, contribueix a l’afebliment de les televisions públiques iniciat pel Partit Popular.                                         

Agraïm als nostres companys i companyes de feina la possibilitat que ens donen de manifestar la nostra opinió, com a principals afectats, sobre la situació a què se’ns aboca. Estem d’acord amb el pacte a què els representants dels treballadors han arribat per mitigar les conseqüències d’aquest PAC, i els agraïm i aplaudim el gran esforç que han fet amb aquest objectiu. L’acceptem a contracor i com a mal menor.

 Però volem manifestar i denunciar la seva injustícia, i la falta de sensibilitat social de la direcció, i reiterem que el govern, la direcció de la CCMA i PWC s’han inventat unes causes inexistents per exterminar els treballadors de més edat, amb més experiència professional i amb més antiguitat a la casa. Un fet que, sens dubte, vol ser l’inici del desmantellament del servei públic i d’èxit que representa TV3, i al qual van contribuir des dels seus inicis els treballadors als quals ara és dóna una puntada de peu i s’acomiada forçosament. 

La mobilització i la lluita de la plantilla de TV3, unida, ha aconseguit parar el cop que la direcció de TV3 i la CCMA havien descarregat contra la capacitat productiva d’aquesta empresa. Tenim l’enemic a casa. Fem-lo fora! Tota batalla, guanyada o perduda, deixa víctimes. Nosaltres som les orgulloses víctimes, i la lluita continua.

Companys i companyes, amics i amigues: marxarem; vosaltres hi quedareu i estarem al vostre costat. Defenseu-vos, resistiu, feu fora aquests botiflers que ni estimen aquesta empresa ni coneixen el tremp dels seus treballadors.

El preacord signat per la direcció de TVC i el comité d’empresa preveu l’acomiadament de 205 persones. Concretament afectaria els treballadors que durant l’any 2013 tinguin 58 anys o més, i afectaria de manera progressiva als treballadors que vagin complint 61 anys des d’ara i fins al 2017.

Així mateix, la direcció garantiria no aplicar cap procès d’acomiadaments col·lectius des d’ara i fins al 30 de juliol del 2015, és a dir, durant dos anys.

També garantiria que no aprofitaria les causes que determinen aquest PAC i la signatura del preacord per fer cap procés d’acomiadaments col·lectius en un futur ni tampoc de modificació substancial de condicions de treball.

En el preacord també s’inclourien totes aquelles persones que voluntàriament volen rescindir el seu contracte professional amb TVC.

Demà, després de reunir-se tan dimarts com dimecres per debatre la situació, l’assemblea de treballadors haurà de votar en referèndum si ratifica el preacord, o bé, si el rebutja.

Un pensament sobre ““Tenim l’enemic a casa. Fem-lo fora!”

  1. Els companys mes veterans,treballadors, amb talent, consciencia, estima per la casa, s’auto-immolen generosament , es molt trist, un gracies humil i fluixet, es queda curt, no puc dir res mes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s