Els treballadors de Catalunya Ràdio aproven en assemblea el preacord de l’ERO

L’assemblea de treballadors ha aprovat aquest matí el preacord al que havien arribat el comité d’empresa de Catalunya Ràdio i la direcció el passat 31 de juliol, i que divendres passat havia estat rebutjat en referèndum.

L’ERO afectarà 20 treballadors de Catalunya Ràdio a qui se’ls rescindirà el contracta en un termini de quatre anys. Tal i com també preveu el preacord assolit a TVC, durant el 2013 s’extingiran els contractes dels treballadors que es presentin voluntaris i d’aquells que facin 61 anys o més. Els anys següents s’aniran extingint els contractes de les persones que facin 61 anys.

Adjuntem el comunicat publicat pel comité d’empresa de Catalunya Ràdio:

El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha signat l’acord que tanca el Procediment d’Acomiadament Col•lectiu. Les gestions que s’han fet en els últims dies ens han permès no renunciar al nostre principi fonamental de zero acomiadaments forçosos a Catalunya Ràdio.
En els últims dies, els treballadors més grans de 58 anys afectats pel preacord a què es va arribar el 30 de juliol entre el comitè i l’empresa han mantingut converses amb el comitè. També els membres del comitè hem parlat amb els treballadors menors de 58 anys que voldrien abandonar Catalunya Ràdio de manera voluntària.
Després d’aquestes converses, hem pogut constatar que hi ha un total de 24 treballadors que, de manera voluntària, es volen acollir a les condicions del preacord. Amb aquesta nova situació, cada treballador ha pogut triar el seu futur: els treballadors més grans de 58 anys interessats en les condicions de l’acord s’hi poden acollir i els que prefereixen continuar treballant, també ho podran fer. Aquest fet ha estat clau en la determinació final.
Aquest nou escenari s’ha traslladat aquest matí a l’assemblea de treballadors i, per assentiment de tots els assistents, sense cap objecció ni oposició, s’ha decidit presentar la proposta a l’empresa perquè, en cas que hi estigués d’acord, firmés el preacord.
El comitè d’empresa ha pogut respectar, finalment, la voluntat de cada treballador afectat i això ens ha permès firmar amb l’empresa l’acord definitiu. El comitè vol agrair molt especialment l’esforç que fan els treballadors més grans de 58 anys afectats, finalment, per aquest Procediment d’Acomiadament Col•lectiu. Felicitem, també, la plantilla pel resultat de la votació efectuada dijous i divendres de la setmana passada, on els treballadors de Catalunya Ràdio va dir NO als acomiadaments. Creiem que la plantilla va donar un exemple de solidaritat amb els companys afectats i de rebuig al plantejament de l’empresa.
Barcelona, 6 d’agost del 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s