Comunicat del Comité d’Empresa de TVC sobre la privatització del departament Comercial i la negociació del conveni

Publiquem l’últim comunicat del Comité d’Empresa de TVC que creiem que serà del vostre interès. Sapigueu que per a més informació, l’adreça del blog del Comité és: http://www.totssomtv3.cat/

En l’Assemblea General de dijous 17 d’octubre es va informar que el referèndum per demanar el cessament de Brauli Duart i de la direcció es farà els dies 7 i 8 de novembre. En la mateixa consulta se sotmetrà a votació un calendari de vagues parcials contra, entre altres aspectes, la privatització de TV3 que la direcció pretén començar al departament de Comercial.

El Comitè ha reiterat a la direcció que ens informi de la mesura, en els termes que indica la llei, per poder defensar els treballadors afectats i la integritat de la televisió pública i nacional de Catalunya.

Sobre la privatització de Comercial, a més, no entenem de cap manera la mesura, ja que no veiem cap argumentació empresarial lògica que la pugui sustentar mínimament, tret de l’interès en beneficiar algun grup privat com podria ser el del Grup Godó o d’altres. Com a resposta immediata, els participants a l’Assemblea es van adreçar, un cop finalitzada, al departament de comercial, que van cobrir de cartells en suport dels companys i que recordaven unes declaracions d’Eugeni Sallent negant que estés per cap privatització. 

Sobre la negociació de Conveni també es va exposar la pretensió de la direcció de substituir el Conveni vigent per un succedani de la Reforma Laboral que es carrega gairebé per complet les condicions laborals actuals. La direcció ens va proposar la possibilitat de negociar el conveni en una única mesa, juntament amb Catalunya Ràdio, i els dos Comitès hem descartat aquesta opció.

En l’Assemblea també es va reiterar el dret fonamental de presumpció d’innocència del company detingut la setmana passada a partir del qual hem exigit a la direcció que no emprengui cap mena de represàlia cap al company, el qual compta amb el suport i l’assessorament legal laboral del Comitè.

Pel que fa a les vagues parcials que sotmetrem a aprovació de la plantilla en el referèndum dels dies 7 i 8 de novembre us informem que aquestes es proposaran a partir de les assemblees per departaments i delegacions que començarem la setmana que ve i s’allargaran durant 15 dies. El calendari d’aquestes assemblees s’està preparant i el publicarem la setmana vinent.

Sant Joan Despí, 18 d’octubre de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s