NO A L’EXTERNALITZACIÓ DE COMERCIAL (RODA DE PREMSA AL COL·LEGI DE PERIODISTES I VOTACIÓ AL PARLAMENT)

 

Avui dijous 7, es votarà el Parlament de Catalunya una moció presentada pel Grup Parlamentari d’ERC a on es demana l’aturada del procés d’externalització del Departament Comercial de TV3.

 

Us adjuntem un resum de la roda de premsa d’aquest dimarts al Col·legi de Periodistes a on els treballadors del Departament de Comercial van exposar les raons en contra de la seva privatització.

 

La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals es proposa externalitzar el Departament Comercial de TV3. Una operació que, segons els treballadors, respon a criteris polítics i no empresarials. L’externalització d’aquest departament estratègic, -responsable de la venda dels espais publicitaris que emeten les diverses emissores de la cadena-, no suposa cap benefici econòmic per a la pròpia Corporació ja que no es demana més facturació de la que ja s’està aportant. Per contra,  l’operació resultarà altament beneficiosa per a l’adjudicatari.

Els treballadors temen que l’externalització de Comercial sigui només un primer pas i que a continuació s’externalitzin altres departaments amb la idea de privatitzar i transferir una part substancial de TV3.

Els arguments exposats des de la direcció es basen en unes dades que no responen a la realitat del mercat ja que apunten a la davallada en la contractació publicitària sense mencionar que tot i la crisi, són després del duopoli, el grup que més ven. Tot això,  sense mencionar què es comencen a notar símptomes de recuperació.

La contractació publicitària a TV3 està subjecte a un control específic pel que fa a qualitat, oportunitat, exigències lingüístiques, normativa legal, etc. Un control que podria relaxar-se substancialment si el criteris de contractació passen a ser exclusivament econòmics.

 

Entre d’altres accions de rebuig a l’actual direcció, hi ha previst fer un referèndum entre les treballadors, els dies 7 i 8 d’aquest mes, on es demanarà el cessament del president, Brauli Duart, i de la cúpula directiva del la CCMA .

 

 

 

Un pensament sobre “NO A L’EXTERNALITZACIÓ DE COMERCIAL (RODA DE PREMSA AL COL·LEGI DE PERIODISTES I VOTACIÓ AL PARLAMENT)

  1. Vist el fet evolutiu de RTVV, volem saber en quin punt es troba CCMA economicament i de amics/saludats col·locats a la plantilla/direcció !!. Cal que la CCMA sigui administrada eficienment per a que pugui ser autonoma economicament i informativament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s