L’Assemblea de Treballadors de TVC demana la convocatòria d’una vaga indefinida

El Comité d’Empresa de TVC va fer públic ahir un comunicat sobre els resultats de l’última assemblea celebrada en què els treballadors van demanar al comité que es convoqui una vaga indefinida a partir del mes de febrer.

El text del comunicat és el següent: 

L’assemblea de Treballadors de TVC, davant la pretensió de la direcció d’una nova rebaixa salarial i la negativa d’allargar la vigència del conveni més enllà del 31 de gener ha acordat en aquest ordre:
 
– Desconvocar les vagues parcials previstes pels dies 16 i 17  de gener , quan havien de començar els  nous Telenotícies.
 
– Convocar una vaga de 12 hores el dia 27 de gener i una de 24 hores el dia 30 de gener.
 
– Convocar una vaga indefinida a partir de l’1 de febrer que s’haurà de ratificar el 27 de gener en assemblea general. S’ha aprovat amb 188 vots a favor, 12 en contra i 10 abstencions
 
La decisió s’ha près després d’informar sobre l’evolució de la reunió negociadora que hi ha hagut el matí en la que els representants dels treballadors hem aportat a la mesa de negociació un document amb els eixos de les nostres propostes subratllant la necessitat de prorrogar la vigència del conveni i que la negociació salarial sigui plurianual.
 
La direcció de la CCMA pretén una rebaixa substancial del sou base per eixugar el dèficit del 2013 que diu que encara no pot precisar, però que està entorn dels15 milions de rebaixa de la massa salarial de tota la Corporació.   No diu que aquest el provoca la insuficient aportació pública del Govern, ni tampoc considera l’efecte econòmic que tindrà el PAC durant els 4 anys d’aplicació.
 
A la vegada, planteja el 31 de gener com a data límit per arribar a un acord econòmic i finalitzar la vigència de l’actual Conveni si no s’hi arriba. Més enllà d’aquesta data, sense conveni, entraríem en un terreny desconegut per les dues parts, tant pel que fa a les possibilitats jurídiques com a les relacions laborals en un any tant complicat com el que afrontem.
 
Sembla que Brauli Duart, en un moment delicat, ha optat de nou per la confrontació, menyspreant tot el camí negociador que hauria de fer una empresa com la nostra i els resultats que pot aportar.
 
Després de reprendre les negociacions de conveni l’octubre passat, la direcció només ha portat a la mesa propostes sobre l’organització de la plantilla en grups professionals  i ara diu que la seva prioritat és acordar una nova rebaixa salarial abans del 31 de gener.
 
Novament es descarrega sobre els treballadors el finançament insuficient i la mala gestió dels recursos per part de la direcció.
 
 
Sant Joan Despí, 15 de gener de 2014
Per a seguir l’activitat del Comité de TVC, podeu fer-ho a través del seu blog:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s