Trobada dels treballadors de TV3 amb el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell

Ahir al matí una quarantena de treballadors de TV3 van esperar que Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia de la Generalitat sortís del plató del programa “Els Matins”, per mostrar la inquietud dels treballadors davant del conflicte laboral que afecta a la CCMA.

mas-colell

Es tractava d’una acció pacífica i silenciosa en la que la Roser Mercader, membre del Comitè d’Empresa i altres companys van aprofitar per preguntar al conseller en relació al conflicte laboral i a la situació pressupostària de la CCMA.

El conseller va evitar pronunciar-se sobre la majoria de les qüestions que se li van plantejar. Us oferim el contingut de la conversa que ens han fet arribar als companys que van ser presents a la trobada:

En síntesi, Mas-Collell va dir  que l’aportació de la Generalitat a la CCMA el 2014 és idèntica que el 2013 I que la manera de gestionar aquest pressupost és una qüestió interna de cada empresa és una qüestió de cada empres; i que la partida de 7’5M€ en disputa a les negociacions, és una partida de Presidència i que per tant, caldria formular aquesta pregunta al departament de Presidència.

D’altra banda, el conseller no va opinar sobre la previsió d’ingressos del departament Comercial de TVC – que els propis pprofessionals del departament qualifiquen de falses per massa baixes -, per ser un tema molt específic que escapa a la seva àrea.

També va negar-se rotundament a opinar sobre la necessitar d’abaixar els sous dels directius de la CCMA que superen de llarg els cent mil euros anuals

El conseller també va ser inquirit sobre si el Govern pensa aplicar una nova retallada del 7,14% del sou dels treballadors públics, I va respondre que aquesta es tornaria a fer en cas que el govern central no els permetés fer l’impost sobre dipòsits bancaris.

Els treballadors també van explicar al conseller que ja s’està aplicant una retallada del 5% del sou als treballadors de la CCMA i que en la negociació actual, la direcció vol imposar la reforma laboral aprovada pel govern del PP, posant com a ultimàtum deixar els treballadors sense conveni a finals d’aquest mes de gener.

Sobre si tenia coneixement del procés de diàleg dels treballadors de TV3 amb els grups parlamentaris per aplicar un model de cogestió a la CCMA, va dir que coneix el tema genèricament i que els temes de model de gestió de l’administració pública són molt importants.

Mas-Colell va afegir que la Generalitat té una excessiva pressió “administrativa” per part del govern central i que TV3 està en el centre d’aquesta pressió.

Un pensament sobre “Trobada dels treballadors de TV3 amb el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell

  1. Amb l’actitud, de l’Honorable Mas- Collell, entenem que, enguany, patirem més retallades al sector públic i, com a conseqüència, els mestres també tornarem a pagar. Ens tornaran a robar una paga extra que no és extra sinó que forma part de la totalitat dels ingressos anuals que ens pertoquen pel nostre treball però que fa dos anys que no ens paguen; això, deixant de banda la retallada de sou que ens van practicar inicialment. Ei, els alts càrrecs i els directius no es toquen. D’això, ni parlar-ne. I els inútils assessors del Govern, tampoc, la majoria d’ells gaudeixen d’acolliment al cementiri d’elefants sense ofici ni benefici, però cobrant . Qui acabem pagant sempre som els treballadors perquè tenen la nostra nòmina a mà i és el més fàcil de fer. Poden estar contents que ens queixem poc o gens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s