Comunicat del Comité d’Empresa de TVC després de la fi del conveni i les negociacions

La sessió negociadora d’avui del XIII Conveni Col·lectiu de TVC ha estat l’última, perquè la representació de la direcció de la CCMA ha volgut la fi de les negociacions i de l’anomenada “ultractivitat” del Conveni, és a dir, la seva vigència fins arribar a un nou acord col·lectiu.

 
Així ho ha manifestat a la representació dels treballadors, que han criticat aquesta decisió i han alertat de la situació de conflictivitat laboral que comportarà als mitjans de la Corporació, TV3 i Catalunya Ràdio.
 
El desacord entre les parts l’ha provocat la pretensió de la direcció de la CCMA de conseguir un compromís dels representants dels treballadors per entrar a negociar que la retallada salarial plantejada pel President de la Corporació, Brauli Duart, afecti forçosament els concepte de salari base i l’antiguitat (triennis). Els representants del Comitè d’empresa han reiterat la seva disposició a tractar de mesures d’estalvi en diferents conceptes, però no ha acceptat la condició de la direcció, donat el seguit de retallades salarials i laborals a les plantilles de TV3 i CR. 
 
L’Assemblea de treballadors de TV3 que s’ha fet posteriorment, indignada amb la fi legal del Conveni i de les negociacions per renovar-lo, ha acordat convocar vaga
 
Diumenge, 2 de febrer, de 12:00 a 24:00 i
Dilluns, 3 de febrer, del 12 del migdia a 2 de la matinada.
 
Comitè d’empresa de TVC
Sant Joan Despí, 31 de gener de 2014

Un pensament sobre “Comunicat del Comité d’Empresa de TVC després de la fi del conveni i les negociacions

  1. Un gran error sacrificar la gala dels Gaudí, l’únic dia de festa del cinema català on, precisament, els seus treballadors estan molt més castigats que els de tv3, que al cap i a la fi són funcionaris, mentre que els del cinema són autònoms i mai han tingut conveni.
    Al marge de la injustícia que es fa amb els treballadors de tv3, que això ho sabem tots, aquests mateixos treballadors s’estan portan molt malament amb un col·lectiu molt més dèbil.
    S’ha de disparar a l’ocell gros. Per què no es sacrifica un partit del Barça?
    Carregar-se les ilusions de tot un col·lectiu no beneficia a ningú, i menys encara a l’assamblea de tv3.
    Sabent-ho o no, han ferit als companys del cinema català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s