El Consell Professional de TVC dimiteix en bloc pel tractament del conflicte laboral de TVC

El Consell Professional de TVC és un ens que vetlla per preservar el tractament de la informació  intentant aplicar criteris periodístics basats en la màxima objectivitats possible i les bones pràctiques periodístiques en general.
Són els membres d’aquest ens els que avui han anunciat la seva dimissió en bloc. Els motius els expliquen en el següent comunicat.
El Consell Professional dimiteix per la cobertura informativa del conflicte laboral a TV3
 
Denunciem l’opacitat informativa imposada per la direcció de TV3 a l’hora d’explicar el conflicte que es va viure dins les instal·lacions de la televisió. Tots els mitjans de comunicació se’n van fer ressò i, en canvi, els Telenotícies, el 324 i el 324.cat només van oferir una informació dictada per la direcció que no responia a criteris professionals.
 
El Consell Professional vam estar negociant durant tota la tarda i la nit que aquesta informació es donés amb aquests criteris, però no ens en vam sortir i no vam consensuar cap text. Estem en total desacord en la valoració que es va fer de la notícia, en el seu tractament i que se situés al comiat del Telenotícies.
 
Lamentem també la falta de debat sobre la cobertura del conflicte a les reunions dels Telenotícies i que per avui no estigui previst informar-ne més.
 
Exigim que avui s’emeti una informació completa que reculli l’opinió de totes les parts i sense ingerències de la direcció en la seva elaboració. Ho exigim com a deure professional dels periodistes i, sobretot, com a dret que té l’audiència de la televisió pública a estar ben informats.
 
Per tot això i per evitar ser instrumentalitzats per ningú, el Consell Professional de TV3 presenta la seva dimissió.
 
Consell Professional de TVC
Sant Joan Despí, 5 de febrer del 2014

2 pensaments sobre “El Consell Professional de TVC dimiteix en bloc pel tractament del conflicte laboral de TVC

  1. Crec que es mol trist que les dimisions no siguin de qui a probocat aquesta situaçió.´Recordo que temps `passats vam estar recordan quan ens enfadabam el nom de Guruzeta.Ara tindrem un llistat de noms i connoms per posar-los a la llista dels indesitjables. Anims. i que la lluita continui. Volem noticias dignas,no mes mentides
    molivasala

  2. Retroenllaç: #TV3enlluita: “Acoso y derribo” a la catalana | laredpublica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s