Una llarga jornada de protesta a TV3. Crònica dels fets

Un grup d’uns 200 treballadors de TVC s’ha concentrat avui davant les portes del despatx de Direcció de TVC, després de l’arribada de Brauli Duart, president de la CCMA als estudis de Sant Joan Despí. Els treballadors volien demanar-li que es recuperés el conveni de TVC i es reobrissin de nou les negociacions amb el Comité d’Empresa de TVC per arribar a un acord.

concentracio

Duart s’ha reunit amb els membres de la direcció de TVC, mentre la concentració de treballadors fora del despatx ha s’ha anat consolidant al llarg del dia amb la incorporació de més treballadors que prenien relleu a d’altres. La xifra de concentrats ha anat variant però no ha baixat mai del centenar i han pogut passar un mínim de 500 persones a donar suport a la protesta.

No ha estat fins a quarts de nou del vespre, que alguns membres de la direcció han sortit del despatx on ha estat fortament escridassats pels presents. Finalment, a les dotze de la nit, Brauli Duart ha sortit a corre-cuita del despatx després de gairebé dotze hores de mantenir-se tancat al despatx.

Sortida de Brauli Duart i Eugeni Sallent, entre d’altres

La jornada s’ha desenvolupat amb càntics, crits reivindicatius i intervencions de treballadors i membres del Comité d’Empresa que han explicant quines perspectives hi havia perquè Duart obrís de nou una porta a la negociació. El fet que el president de la CCMA no hagi volgut negociar ni parlar amb ningú dels presents, ha demostrat que la postura era inamovible respecte el conveni i les propostes de negociació del Comité.

És per això que la concentració s’ha convertit en una mena de pols per aconseguir que Duart cedís mínimament per què aquest intercanviés alguna impressió amb els representants dels treballadors. El president de la CCMA s’ha negat també a rebre la diputada d’ICV, Marta Ribas que s’ha acostat fins a TVC per a interessar-se per la situació que s’havia viscut allà durant les últimes hores. En aquesta mateixa línia, les CUP, ERC i PSC també han donat suport a les reivincidacions dels treballadors al llarg de tota la tarda.

Per la seva banda, Duart i membres de la direcció han adduït que no han abandonat abans el despatx de Direcció perquè els treballadors els retenien i no els deixaven sortir. Una percepció completament equivocada ja que en un punt donat de la tarda, un dels directius va poder sortir i després va tornar a entrar a les oficines sense cap impediment. D’altra banda, simplement s’estava duent a terme una concentració. I finalment, quan han sortit, ho han fet sense cap mena de problema; això sí, no han pogut evitar forts crits de protesta i frustració per part dels treballadors.

L’acció ha acabat així. Abruptament. Amb la sortida precipitada de Brauli Duart de les instal·lacions de Sant Joan Despí, i sense haver aconseguit mantenir-hi un mínim diàleg amb els membres del Comité. El que sí s’ha aconseguit és que nombrosos mitjans escrits i audiovisuals es fessin ressò de les revindicacions dels treballadors, donant a conèixer una mica més el conflicte obert a la CCMA.

Un pensament sobre “Una llarga jornada de protesta a TV3. Crònica dels fets

  1. Proposo, després de nombroses assemblees, que abans de començar l’ordre del dia es fixi una data de finalització. Darrerament en un seguit d’assemblees en què participo amb més de 20 col·lectius ciutadans i professionals diferents (des de feministes, Bombers indignats, antirepressius , sindicals, etc…) comencem les assemblees a les 19h, per exemple i proposem acabar-la a les 21h, aquest límit no és sempre exacte però al, menys, assegurem un quorum de presència i un final al voltant d’aquella hora. Això implicaria ser més estrictes amb l’ordre dels temes, i reservar una hora per la participació. Naturalment cal preparar l’Assemblea moments abans i consensuar l’ordre i prioritat dels temes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s