Demà es donarà inici a un nou marc per a la negociació

Aquesta tarda el comité de TVC i Catalunya Ràdio han fet balanç de la reunió maratoniana celebrada ahir que va finalitzar amb un acord per iniciar una nova negociació per treballar en la concreció d’un marc laboral i ajornar l’aplicació de l’article 41 previst en la reforma laboral.

Tot i el lleuger canvi d’escenari, els representants dels treballadors han explicat que es relaxarà el programa de mobilitzacions per a facilitar la negociació, no es deixarà de pressionar a través d’accions i futures aturades que es puguin acabar fent.

Us adjuntem el comunicat conjunt dels comités de TVC i Catalunya Ràdio:

DEMÀ COMENÇA UN NOU PROCÉS DE NEGOCIACIÓ
 
La direcció de la CCMA i els comitès de vaga de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio hem convingut un nou escenari de negociació per definir el marc laboral de la CCMA SA i ajornar l’aplicació de l’article 41 de la reforma laboral.
 
Aquest nou escenari s’inicia amb unes pretensions pressupostàries de la direcció de la CCMA diferents de les que hem sentit fins ara. La retallada de 26 milions d’euros (11 de dèficit i 15 de capítol 1) que s’havien d’eixugar en el capítol 1 ara fa uns mesos, s’ha reduït considerablement:
 
a) d’una banda, la direcció de la CCMA ha decidit eixugar els 11 milions de dèficit amb partides pressupostàries diferents de les del capítol 1, com podria ser una nova reducció de continguts audiovisuals i amb ingressos que es puguin generar;
 
b) de l’altra, els 15 milions d’estalvi del capítol 1 han passat a ser 7,5 perquè el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, ha demanat al Departament de Presidència que confirmi que la partida de 7,5 pressupostada, es pot sumar als 225 milions de la CCMA. Això sumaria un pressupost final de 232,5 milions d’euros.
 
c) finalment, la direcció assegura que els 7,5 milions d’estalvi final que s’haurien de treure de capítol 1, haurien de sortir sobretot de mesures alternatives vinculades al capítol 1, sense concretar res més.
 
No només ha canviat la distribució pressupostària sinó també l’escenari. Després de la reunió d’ahir entre direcció de la CCMA i comitès de vaga, totes dues parts convenen:
 
a) ajornar el procés d’aplicació de l’article 41 de la reforma laboral que estava previst presentar avui dijous 20 de febrer;
 
b) l’ajornament serà de 15 dies naturals màxim però si es tanca un preacord en matèria econòmica, es pot prorrogar 15 dies més per tancar altres aspectes de les condicions de treball;
 
c) el preacord en matèria econòmica no seria aplicable fins al final del procés;
 
d) iniciar dos processos de negociació paral·lels que duran a terme els comitès de vaga de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. Per facilitar el procés les reunions seran conjuntes, però els dos comitès mantindran la seva autonomia;
 
e) en cas que no hi hagi acord, la direcció pot engegar el procés que consideri més oportú i, per tant, tornaríem a tenir sobre la taula l’article 41 de la reforma laboral.
 
f) La primera reunió es produirà demà divendres 21 de febrer de les 10 a les 14
 
Els dos comitès considerem que l’escenari que tenim a partir d’ara és molt més adequat per a les nostres pretensions i també ens comporta una seguretat jurídica i legal més favorable que l’aplicació de l’article 41. Tot i així, considerem que és important mantenir la pressió i la mobilització per tal que la negociació que s’obre arribi a un acord favorable per nosaltres. En aquest sentit valorem molt positivament el seguiment de la vaga d’avui tant a Catalunya Ràdio com a TVC, que ha estat d’entre el 90 i el 95% en les dues empreses.
 
Barcelona/Sant Joan Despí, 20 de febrer de 2014. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s