L’EXTERNALITZACIÓ DEL DEPARTAMENT COMERCIAL DE TV3, A LA FISCALIA

UN ADVOCAT DE BARCELONA LI HA DEMANAT QUE HO INVESTIGUI, EN CONSIDERAR QUE ES PODRIEN ESTAR COMETENT DELICTES DE PREVARICACIÓ I TRÀFIC D’INFLUÈNCIES

EL PROCÉS D’EXTERNALITZACIÓ ESTÀ ATURAT, I ELS TERMINIS PREVISTOS S’HAN ESGOTAT JA FA SETMANES

L’advocat Mateo Seguí ha presentat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un escrit demanant que s’investigui el procés d’externalització de la gestió de la publicitat de TV3. El motiu és que hi veu indicis que es poden estar cometent delictes tipificats al codi penal.

En concret, considera que la llei 11/2007, que regula el funcionament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la que depèn TV3, impedeix fer una externalització com aquesta. En el seu escrit diu textualment: “Ens trobem davant una clara i manifesta intenció de privatitzar un servei públic, en externalitzar la gestió i comercialització d’espais publicitaris, és a dir es deixa sense contingut el departament comercial de TV3 per passar a mans privades i sota el control d’aquestes, sense intervenció dels poders públics” … “infringint allò disposat en l’article 18.2 de la llei 11/2007, circumstància que ens apropa greument a la possible existència d’un delicte de prevaricació previst i penat en l’article 404 del codi penal vigent.” I afegeix: “Només dues empreses privades són les que concorren a la licitació, el Grupo Godó i el Grupo Zeta, estant en clara situació d’avantatge la primera. TV3 s’anirà descapitalitzant i el servei públic passarà a mans privades. Ens podríem trobar davant d’una situació de tràfic d’influències, qüestió que el codi penal contempla i regula”.

El concurs per externalitzar la gestió de la publicitat de TV3 es va engegar el novembre passat, quan la direcció de la CCMA va fer públic el plec de condicions. El gener es va tancar el termini per presentar-s’hi, amb les propostes de només els dos grups esmentats. Fa un mes es va esgotar el termini màxim d’obertura dels sobres amb l’oferta econòmica de les empreses aspirants, sense que s’hagués portat a terme aquest pas.

Els professionals de TV3 en tot moment s’han mostrat contraris a aquesta externalització, amb l’argument que la motivació esgrimida per la direcció de la CCMA per fer-la, aconseguir més ingressos per publicitat, no està garantida amb l’externalització. Molt al contrari, asseguren que comportarà posar la cartera de clients i altres informacions estratègiques en mans de la competència, i perdre el “know how” de 30 anys de funcionament del departament comercial, i que això es traduirà en pèrdues econòmiques considerables: d’una banda, les comissions que cobrarà l’empresa adjudicatària, i de l’altra disminució d’ingressos pel desviament previsible de publicitat de TV3 cap a 8TV (propietat del Grupo Godó, virtual guanyador del concurs) i per la pèrdua d’audiència previsible de TV3, donat que 8TV podrà disposar amb molta antelació de les previsions de programació de TV3 i per tant podrà contraprogramar-la amb facilitat.

Un pensament sobre “L’EXTERNALITZACIÓ DEL DEPARTAMENT COMERCIAL DE TV3, A LA FISCALIA

  1. tant de bó que eixo es comenci a moure,Crec que es pot guanyar a noser que els amiguismes arrassin” contra viento y marea” com volen acostumarnos las noves “lites” polítques¡¡¡¡

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s