… i a hores d’ara, encara falta un vídeo

Fa uns dies ens fèiem ressò d’un vídeo que explicava quines conseqüències pot tenir l’externalització de la gestió de la publicitat de TVC i  com pot perjudicar el futur de la televisió pública el fet que un grup privat de la competència se’n faci càrrec.
 

Avui us el tornem a oferir, posant-lo al costat de la informació que sí que es va emetre pel telenotícies, la crònica parlamentària del debat del passat 13 de març.  Aquesta crònica havia d’anar acompanyada d’un reportatge que aprofundia en el debat, però que mai es va arribar a emetre.

L’endemà el Consell Professional de TV3 va denunciar aquesta omissió, us reproduïm més avall el text de la denúncia

El vídeo amb la informació que TV3 amaga

 

Crònica que es va emetre el 13 de març per TV3

http://www.324.cat/noticia/2336093/comunicacio/El-Parlament-aprova-amb-els-vots-de-CiU-PSC-i-PP-lexternalitzacio-de-la-publicitat-de-TV3

 

Comunicat que feia públic el Consell Professional de TVC en funcions el passat 14 de març

Falta un vídeo

Reclamem informar amb criteris periodístics sobre l’externalització de comercial

Exigim poder explicar l’externalització del Departament de Comercial, com fem habitualment. No n’hi ha prou amb les informacions emeses als Telenotícies d’ahir. Eren correctes i responien als criteris informatius que s’apliquen a una crònica parlamentària, però no són suficients. Com passa amb altres temes, cal que s’emeti un vídeo explicant el context i que incorpori les veus de les parts implicades, amb criteris periodístics i sense cap ingerència.

La direcció d’Informatius s’havia compromès a fer aquest reportatge, fins i tot estava en procés d’elaboració, però s’ha fet enrere amb l’excusa d’un informe jurídic que el desaconsella.

Li reclamem que prioritzi el criteri informatiu i el dret del ciutadà a estar ben informat sobre com pot afectar al model de la seva televisió pública l’externalització d’un departament tan estratègic com és el de comercial, la segona font d’ingressos del pressupost.

L’emissió del ple de la pobresa

També reclamem a la direcció explicacions sobre quins criteris periodístics aplica a l’hora de decidir quins plens parlamentaris s’emeten sencers o no. Al ple de la pobresa només es van emetre les intervencions inicials dels grups que l’havien demanat i el discurs del president i de sis consellers. El debat polític posterior, amb les intervencions de tots els grups, no es va emetre.

La pobresa és un tema de prou interès públic per emetre totes les veus de l’arc parlamentari.

Consell Professional de TV3 en funcions

14 de març del 2014

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s