La CCMA vol dur ara el judici sobre la retallada del 7’14% del sou anual a l’Audiència Nacional per tenir més opcions per guanyar el cas

Comunicat dels comités d’empresa de TVC i Catalunya Ràdio
ARA LA DIRECCIÓ ENS HA SORTIT BOTIFLERA!
 
Dimarts vinent, 29 d’abril, està previst el judici sobre la retallada del 7,14% del sou anual que la direcció ens va aplicar el 2012 en compliment del decret dictat pel govern espanyol i assumit pel govern català.
 
Algunes de les sentències dictades a Catalunya sobre aquesta matèria, tant pels jutjats socials com pel TSJC, han estat favorables als treballadors. Les demandes presentades a l’Audiència Nacional a Madrid,  en canvi, estan totes pendents ja que l’Audiència Nacional ha demanat al Tribunal Constitucional que resolgui sobre la qüestió.
 
La direcció ha demanat als comitès d’empresa ajornar el judici a l’espera de la resolució del Tribunal Constitucional, però els comitès hem preferit que es faci el judici. La resposta de la direcció ha estat enviar un escrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) demanant que es declari incompetent per jutjar la demanda i que la derivi a l’Audiència Nacional al·legant que la CCMA té centres de treball en altres punts de l’estat.
 
Si el TSJC accepta la petició de la direcció, no només suposarà que aquest tema s’hagi de jutjar a Madrid, sinó que, a partir d’aquest moment, tots els conflictes col·lectius de TVC i Catalunya Ràdio s’hauran de resoldre a Madrid. Això vol dir que les demandes s’hauran de presentar sempre a l’Audiència Nacional, que el nostre conveni s’haurà de publicar al BOE en comptes del DOGC i, en definitiva, que serà l’autoritat estatal qui regirà les nostres relacions laborals.
 
És intolerable que la direcció de la televisió i la ràdio pública i nacional de Catalunya demani a un tribunal d’àmbit català que es declari incompetent a favor d’un d’espanyol. Per això els comitès  d’empresa dels centres de treball de TVC i Catalunya Ràdio ACUSEM públicament la direcció de la CCMA de:
 
–       Preferir un tribunal espanyol per retardar una possible resolució favorable per als treballadors de TVC i Catalunya Ràdio en aquesta demanda. El TSJC podria resoldre aquest mateix any, com ja està fent, i, en canvi, el fet d’anar a l’Audiència Nacional pot retardar la resolució un o dos anys.
 
–       Actuar contradictòriament amb el procés de transició nacional que pregona el president de la Generalitat de Catalunya, i també contradictòriament amb la sobirania a què aspira una gran part de la ciutadania catalana.
 
Recordem que, per decret, es va eliminar la paga de Nadal als treballadors del sector públic amb 14 pagues i, als que tenien menys o més de 14 pagues (TVC i CR) el 7,14% del sou anual.
 
Pel que fa a l’aplicació retroactiva de la retallada el 2012, algunes de les demandes presentades han tingut sentències favorables que obliguen les empreses a retornar la part proporcional de la paga extra generada des de l’1 de juliol fins al 14 de juliol del 2012, dia que es va dictar la mesura.
 
Els comitès d’empresa dels centres de treball de TVC i de Catalunya Ràdio també vam presentar aquesta demanda, tot i que reclamem que la retallada no sigui retroactiva des de l’1 de gener fins al 14 de juliol del 2012. Per tant, creiem que, en aplicació del decret, només s’hauria d’eliminar el 7,14% del sou en el període que va del 15 de juliol al 31 de desembre.
 
Sant Joan Despí/Barcelona, 25 d’abril del 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s