Anul·lat el procés d’externalització de la publicitat de TVC

joestimocomercialEl Consell de Govern de la CCMA ha aprovat renunciar al procediment de licitació per a l’externalització del departament de comercial de TVC. Així s’ha decidit en la reunió celebrada aquest migdia.

Segons el comunicat publicat fet públic per la CCMA, els motius que s’addueixen per aquesta renúncia són que “els canvis legals i l’evolució positiva del mercat aconsellen aturar la contractació d’un servei de comercialització d’espais publicitaris de Televisió de Catalunya”.

Us adjuntem l’enllaç al text íntegre del comunicat:

https://joestimotv3.wordpress.com/2014/04/12/la-ccma-impulsa-un-nou-model-comercial-potenciant-les-sinergies-multicanal/

Després de mesos d’incertesa, avui ha quedat resolt el futur d’aquest departament que és cabdal per a TVC.

El concurs per externalitzar la gestió de la publicitat de TV3 es va engegar el novembre passat, quan la direcció de la CCMA va fer públic el plec de condicions. El gener es va tancar el termini per presentar-s’hi, amb les propostes del Grupo Godó i el Grupo Zeta. A principis de març  es va esgotar el termini màxim d’obertura dels sobres amb l’oferta econòmica de les empreses aspirants, sense que s’hagués portat a terme aquest pas.

Els professionals de TV3 en tot moment s’han mostrat contraris a aquesta externalització, amb l’argument que la motivació esgrimida per la direcció de la CCMA per fer-la, aconseguir més ingressos per publicitat, no està garantida amb l’externalització.

Molt al contrari, asseguraven que comportaria posar la cartera de clients i altres informacions estratègiques en mans de la competència, i perdre el “know how” de 30 anys de funcionament del departament comercial, i que això es traduïria en pèrdues econòmiques considerables: d’una banda, les comissions que hauria cobrat l’empresa adjudicatària, i de l’altra disminució d’ingressos pel desviament previsible de publicitat de TV3 cap a 8TV (propietat del Grupo Godó, virtual guanyador del concurs) i per la pèrdua d’audiència previsible de TV3, donat que 8TV podria haver disposat amb molta   antelació de les previsions de programació de TV3 i per tant podrà contraprogramar-la amb facilitat.

Durant tot aquest temps, el procés d’externalització del departament comercial també ha centrat part del debat parlamentari. Un procés al qual es va donar el vist-i-plau amb els vots de CiU, PSC i PP. Per la seva banda, ERC, ICV i la CUP van mostrar-se completament contraris a aquesta decisió amb la presentació de mocions en el marc del Parlament. S’explica amb més detall en aquest enllaç:

https://joestimotv3.wordpress.com/2014/03/13/que-ha-aprovat-avui-el-parlament/

Des del col·lectiu de treballadors de TVC s’ha fet una tasca molt intensa d’informació i divulgació entre la ciutadania sobre els motius injustificats de la presidència de la CCMA per externalitzar la publicitat. Aquests últims mesos s’han publicat diversos documents que rebatien tots els arguments que la direcció adduïa per licitar el departament comercial. Us adjuntem l’enllaç a aquests informes:  

https://joestimotv3.wordpress.com/2014/04/06/documents-sobre-el-projecte-de-cedir-al-grupo-godo-la-gestio-de-la-publicitat-de-tv3/

Un altre punt d’inflexió va ser el text que va presentar un advocat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè s’investigués aquest procés perquè hi veia indicis que es podien estar cometent delictes de prevaricació i tràfic d’influències. Us adjuntem l’enllaç al post publicat al blog de joestimotv3:

 https://joestimotv3.wordpress.com/2014/04/10/lexternalitzacio-del-departament-comercial-de-tv3-a-la-fiscalia/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s