Jornada intensa amb la Comissió de Control al Parlament, cogestió i assemblea informativa a TV3

El dia ha començat ben d’hora davant les portes del Parlament, amb la concentració de desenes de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio amb motiu de la celebració de la
comissió de control de l’Actuació de la CCMA.

L’última sessió que se celebra abans de l’estiu, ha comptat amb la presència acreditada d’un grup de treballadors de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.

Les primeres preguntes formulades per CiU adreçades als directors Eugeni Sallent i Fèlix Riera, han fet referència a les novetats de la programació de la pròxima temporada.

Les preguntes adreçades a Brauli Duart per part dels diferents grups parlamentaris, han quedat agrupades. La mecànica parlamentària facilitava en aquest cas  la intervenció del  president de la CCMA  que responia  d’una manera global i general  a les qüestions plantejades.

Algunes de les seves afirmacions,  han provocat que treballadors de la CCMA hagin fet sentir que les seves paraules no s’ajustaven a la realitat.  La presidència de la Comissió ha demanat  a aquest col·lectiu que no s’esplaiés.

Sobre l’estat de les negociacions del Procés d’Acomiadament Col·lectiu, Brauli Duart  ha dit que s’estava treballant i que “ avui precisament no és el dia, i jo encara menys, per entrar en detall”.

Ha posat èmfasi en com els esforços s’han de fer en el capítol I, és a dir, el de Personal, “única partida que no està quadrada”.

Sobre el nombre d’acomiadaments ha dit que “el mínim possible”.  Ha precisat que, de tota manera, això no afectaria el model de televisió pública : “No l’afecta perquè el model el defineix el Contracte Programa”.  Ha afegit que per la CCMA la “voluntarietat” en les “baixes” sempre  ha estat present.  “Confio, espero i desitjo que les negociacions arribin al millor acord possible”.

Davant d’aquestes afirmacions, que un cop més contrastaven amb la realitat  que es viu a la CCMA, el periodista de TV3 Carles Bosch, de manera espontània i amb to irònic, ha aplaudit i ha donat les gràcies en veu alta.  La presidència de la Comissió l’ha convidat a sortir de la sala, i la resta de treballadors han decidit acompanyar-lo tot i que la compareixença davant la comissió encara no havia acabat.

Cap aquella mateixa hora, la concentració dels treballadors de TVC i Catalunya Ràdio finalitzava i tornaven als seus llocs de treball. I a la tarda, als estudis de Sant Joan Despí s’ha celebrat una nova assemblea informativa per explicar les novetats que s’han donat avui en el marc del període de consultes sobre l’ERO a TV3. Un període que finalitza el proper dimarts 30 de juliol.

 

Presentació Cogestió al Col·legi de Periodistes

L’altre focus d’informació del dia ha estat la seu del Col·legi de Periodistes, on avui s’ha presentat als mitjans de comunicació la proposta de cogestió elaborada per alguns treballadors de TV3 i que ahir va ser presentada a diversos parlamentaris i que, recordem, va tenir tan bona acollida com a model de gestió d’una empresa com és en aquest cas Televisió de Catalunya. En breu us oferirem una informació més detallada de com s’ha desenvolupat aquesta roda de premsa que ha comptat amb la presència de Joan Manel Tresserras, exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i professor a la Facultat de Periodisme de la UAB.

Imatges de la Presentació de Cogestió al Col·legi de Periodistes

Deixa un comentari